Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Τελικός κριτής όλων μας η κοινωνία»

theoxaropoylos thanasis
admin
11/08/2016 15:23
 
 
 

Ολιγοήμερες διακοπές στη Νάξο έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και βουλευτής Επικρατείας Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί, που – όπως είπε – «τα συνδυάζει όλα» και επιπλέον διαθέτει «δυνατότητες ανάπτυξης τόσο στον τουρισμό, όσο και στον πρωτογενή τομέα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε επαφές με τοπικούς παραγωγικούς και άλλους φορείς, ενημερώθηκε για θέματα της Νάξου, ενώ δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με τον Μανώλη Γλέζο, χαρακτηρίζοντας τον ως «ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πατρίδα μας, που έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στο να απολαμβάνουμε σήμερα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη, ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του (κατακερματισμένου) ευρύτερου πολιτικού χώρου της Κεντροαριστεράς, η οποία θα πρέπει – μέσα από δημοκρατικά συλλογικές διαδικασίες – να μετατραπεί σε μια «ενιαία, ισχυρή προοδευτική παράταξη που θα εκφράζει τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας» και θα αποτελέσει «το αντίπαλο δέος απέναντι στην αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στη συντηρητική πολιτική της ΝΔ». «Ο χώρος αυτός δεν χωρά άλλο κατακερματισμό. Χρειάζεται ενότητα και ανανέωση και να μην υπάρχουν διάσπαρτες δυνάμεις. Οι πολίτες δεν θα επιβραβεύσουν άλλο κατακερματισμό, αλλά θα επιβραβεύσουν όσους επιλέξουν τη συμπόρευση και τη συνένωση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. εξέφρασε ξεκάθαρα την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής αυτής της ενιαίας παράταξης που θα δημιουργηθεί, ενώ το ενδιαφέρον τους έχουν επίσης εκδηλώσει η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Προσδιόρισε ως κρίσιμο σημείο καμπής, το χρονικό διάστημα ακριβώς μετά τον Δεκαπενταύγουστο και τόνισε ότι, μετά και την παράδοση του κοινού προγραμματικού πορίσματος στα κόμματα που θέλουν να συμμετέχουν στο ενιαίο σχήμα της Κεντροαριστεράς, θα πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα η διεξαγωγή συνεδρίου και η εκλογή επικεφαλής από την βάση.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι σε αυτή τη διαδικασία – που δεν θα πρέπει να είναι ατέρμονη, αλλά να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2016 – «δεν θα αναμετρηθούν κόμματα, αλλά πολιτικές πλατφόρμες», επομένως είναι πιθανό να υπάρξουν από το ίδιο κόμμα (π.χ. τη ΔΗΜ.ΑΡ., το ΠΑΣΟΚ ή Το Ποτάμι) περισσότεροι του ενός υποψήφιοι.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτίμησε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία, ωστόσο η διενέργεια εκλογών το φθινόπωρο μάλλον δεν συγκαταλέγεται στα σχέδια του πρωθυπουργού, μιας και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., η χρονική περίοδος δεν είναι κατάλληλη για την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές μετά το 2016.

«Αν τον Σεπτέμβρη αιφνιδιάσει τελικά ο πρωθυπουργός και προχωρήσει στις εκλογές, τότε προτείνω έναν συνασπισμό όλων των κομμάτων και των κινήσεων της Κεντροαριστεράς και είναι σίγουρο το διψήφιο ποσοστό, ακόμη και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών» ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Τελικός κριτής όλων μας θα είναι η κοινωνία […] Χρειάζεται αξιοπιστία λόγων, έργων, πράξεων για να πάει μπροστά η χώρα».

 

«Μην δημιουργούμε συνεχώς αντικίνητρα»

Με αφορμή το παράδειγμα της Νάξου, η οποία έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι στη χώρα μας είναι αναγκαία «η συλλογική δράση στον αγροτικό τομέα, η αξιοποίηση της τοπικής γνώσης κι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα» που θα βοηθήσει την παραγωγή και θα φέρει την (πολυπόθητη) ανάπτυξη.

«Το κεντρικό κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τον αγροτικό τομέα των νησιών και τον αγροτικό τομέα της ηπειρωτικής χώρας. Πρέπει να δώσουμε φορολογικά κίνητρα για τη δημιουργία ενός υγιούς παραγωγικού μοντέλου, όπως αυτό της Νάξου και όχι να δημιουργούμε συνεχώς αντικίνητρα που θα μας οδηγήσουν σε στρεβλό καταναλωτικό πρότυπο» επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

(φωτό: newpost.gr)

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*