Νίκος Συρμαλένιος για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου: «Το έργο ανήκει στον παριανό λαό και τους Αντιπαριώτες»

sirmalenios
admin
27/07/2016 16:26
 
 
 

Για δημιουργία defactoκαταστάσεων από πλευράς των δημοτικών συμβουλίων Σαντορίνης και Πάρου «ώστε να μην εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση» τα έργα, έκανε λόγο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στον AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη.

Αναφερόμενος στην τελετή υποδοχής του πρώτου αεροσκάφους στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου, ο κ. Συρμαλένιος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ναι μεν ήταν μια πολύ σημαντική μέρα γι’ αυτό το «τόσο σοβαρό και μεγάλο έργο στην καρδιά των Κυκλάδων», ωστόσο η εκδήλωση θα μπορούσε να είναι περιορισμένη και να μην έχει τον χαρακτήρα «αντιεγκαινίων», μιας και ήταν ήδη γνωστό στον δήμαρχο κ. Κωβαίο ότι τα κανονικά εγκαίνια θα γίνονταν μεθαύριο το μεσημέρι στις 12, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

«Θα πηγαίναμε δυο φορές να κάνουμε εγκαίνια μέσα σε πέντε μέρες; Θα μπορούσε να αρκεστεί σε ένα κέρασμα και θα μπορούσαν να πάνε οι ντόπιοι, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλες προσκλήσεις […] Είναι αστείο να μπαίνουν ζητήματα στα δημοτικά συμβούλια (και στην Σαντορίνη και στην Πάρο) για να δημιουργήσουμε defactoκαταστάσεις και να μην το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση το έργο. Το έργο ανήκει στον παριανό λαό και στους Αντιπαριώτες, όχι στην κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι το κτίριο του αεροδρομίου θα μεγαλώσει κατά 600τ.μ. μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 και θα επεκταθεί και ο διάδρομος.

Τέλος, για τη μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας στη Ρόδο, θέμα το οποίο ανακίνησαν πριν από λίγες μέρες οι υπάλληλοι της Π.Ε. Δωδεκανήσου, ο κ. Συρμαλένιος ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα σε καμία περίπτωση».

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*