Νάξος: Συνεχίζονται και το 2021 οι διασώσεις ζώων και άγριων πτηνών

Newsroom
04/01/2021 13:25
 
 
 

 

Ομαδικό πνεύμα και εθελοντική ενεργοποίηση χαρακτηρίζουν τις πρώτες διασώσεις ζώων και άγριων πτηνών, με τα περιστατικά να βρίσκουν «καταφύγιο» στο Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Όπως έκανε γνωστό ο Σύλλογος, η πρώτη διάσωση του 2021 αφορούσε σε ένα μωρό θαλάσσιο χελωνάκι (μια Πράσινη Χελώνα – Chelonia mydas) που βρέθηκε εγκλωβισμένο σε σχοινιά την Πρωτοχρονιά στην Αμοργό. Το χελωνάκι μεταφέρθηκε στη Νάξο, όπου και νοσηλεύεται στον Σταθμό του Συλλόγου, υπό τις οδηγίες από το ΑΡΧΕΛΩΝ, έως ότου θα είναι έτοιμο να επιστρέψει στη θάλασσα.

Η δεύτερη διάσωση έγινε στην Απείρανθο. Οδηγός σούπερ μάρκετ της Νάξου βρήκε ένα γεράκι (Βραχοκιρκίνεζο – Falco tinnunculus) με κάταγμα στο αριστερό φτερό και ειδοποίησε τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου για να το παραλάβει. Στο άτυχο αρπακτικό δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και θα σταλεί στην Πάρο, στο Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital για νοσηλεία.

«Είναι πολύ αισιόδοξο ότι όλο και περισσότεροι πολίτες δεν αδιαφορούν στη θέα ενός τραυματισμένου άγριου ζώου, μας ενημερώνουν και βοηθούν στην διάσωση του» ανέφερε ο Σύλλογος στη ανάρτησή του, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταδείξει τον ρόλο που μπορούμε να παίξουμε όλοι και όλες μας στην προστασία της πανίδας των νησιών μας.

(Visited 163 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*