Νάξος: «Γερμανός» κόντεψε να πνίξει κορμοράνο – Διάσωση από το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου

Newsroom
27/12/2020 4:39
  •  
  •  
  •  

«Ξινό» βγήκε για έναν κορμοράνο (Phalacrocorax carbo) το λαχταριστό γεύμα που ετοιμαζόταν να καταναλώσει στην μικρή προβλήτα του λιμανιού της Νάξου.

Πριν από λίγες μέρες και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου μετέβησαν άμεσα στο σημείο προκειμένου να πιάσουν το άγριο πτηνό που φαινόταν να έχει κάποιου είδους πρόβλημα, ενώ βρισκόταν ανάμεσα στα καΐκια και περικυκλωμένο από γάτες.

Ο κορμοράνος μεταφέρθηκε στον Σταθμό του Συλλόγου κι εκεί διαπιστώθηκε πως ένα ψάρι είχε σφηνωθεί στον οισοφάγο του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να το καταπιεί. Τελικά, από τον λαιμό του πτηνού αφαιρέθηκε προσεκτικά μια αγριόσαλπα (γερμανός) που, όπως όλα δείχνουν, το είχε αρπάξει από την διαλογή των αλιευτικών.

Στη συνέχεια κι αφού τα μέλη του Συλλόγου βεβαιώθηκαν ότι ο κορμοράνος δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα, αφέθηκε ελεύθερος σε ασφαλές σημείο και με πιο «ελαφρύ» menu!

(Visited 1,212 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.