Δύο τραυματισμένα και ένα νεκρό γεράκι ο θλιβερός «απολογισμός» των τελευταίων ημερών στη Νάξο

Newsroom
24/09/2020 11:49
 
 
 

Σχεδόν καθημερινό «σκηνικό» τείνει να γίνει η διακομιδή τραυματισμένων γερακιών στον Σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου.

Μόλις πριν από τέσσερις μέρες, ένα Βραχοκιρκίνεζο (Falco tinnunculus) από την Γαλήνη και μια Γερακίνα (Buteo buteo) από την Τραγαία μεταφέρθηκαν στον Σταθμό, με τα μέλη του Συλλόγου να διαπιστώνουν ότι το πρώτο δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να πετάξει αγέρωχο στον ουρανό της Νάξου, αφού το δεξί του φτερό υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά και θα μείνει ανάπηρο. Τα νέα ήταν δυσάρεστα και για την γερακίνα, η οποία κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από τα σκάγια που είχαν διαπεράσει το σώμα της.

Χθες το μεσημέρι, ένα ακόμη τραυματισμένο γεράκι εντοπίστηκε από οδηγό σε ρεματιά στη Κάτω Ποταμιά.

Μέλη του Συλλόγου έσπευσαν στο σημείο που τους υποδείχθηκε και με τη συνεργασία δασοφύλακα, εντόπισαν μια ακόμη μια τραυματισμένη γερακίνα (Buteo buteo). Το άτυχο αρπακτικό μεταφέρθηκε επίσης, στον Σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου, όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματα που έφερε στο δεξί του φτερό, τραύματα τα οποία – κατά πάσα πιθανότητα – προκλήθηκαν (κι αυτή την φορά) από σκάγια…

(Visited 308 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*