Δεύτερη Τυτώ τραυματισμένη μέσα σε μια βδομάδα στη Νάξο

Newsroom
11/09/2020 14:05
 
 
 

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, μια τραυματισμένη Τυτώ (Tyto alba) έφτασε στον Σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Το πανέμορφο, αλλά άτυχο πτηνό έσωσε την τελευταία στιγμή από τα δόντια μιας γάτας μιας κάτοικος του νησιού, ενώ – όπως διαπιστώθηκε – έφερε συντριπτικό κάταγμα στο φτερό, το οποίο δυστυχώς αντιμετωπίζεται μόνο με χειρουργείο. Για τον λόγο αυτό, αφού της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, η Τυτώ εστάλη στην ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, μια ακόμη Τυτώ, πάλι με κάταγμα στο αριστερό φτερό αυτή τη φορά, είχε μεταφερθεί από την Μουτσούνα στον Σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Μετά τις πρώτες βοήθειες, το πτηνό εστάλη στην Πάρο, στον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων «Αλκυόνη» για περαιτέρω νοσηλεία.

«Από την μια είναι λυπηρό να βλέπεις τέτοια πανέμορφα πλάσματα τραυματισμένα, από την άλλη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν αδιαφορούν στη θέα ενός τραυματισμένου ζώου και κάνουν ό,τι μπορούν να βοηθήσουν» έγραψε ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου σε ανάρτηση του στο Facebook.

(Visited 3.820 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*