Μια οικογένεια έσωσε τον Ποσειδώνα!

Newsroom
04/08/2020 15:32
 
 
 

Μπλεγμένη σε πετονιές ανοιχτά της Σίφνου ήταν μια αρσενική θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, όταν βρέθηκε στην ρότα μιας οικογένειας που ταξίδευε προς την Πάρο.

Χωρίς να διστάσουν, πήραν την απόφαση να παρεκκλίνουν του δρομολογίου τους και του αρχικού προορισμού τους ώστε να την σώσουν, μεταφέροντας την στον σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, αφού πρώτα ενημέρωσαν άμεσα τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχελών».

Η χελώνα, βάρους 30 κιλών, παραλήφθηκε με πετονιές από το σκάφος “Family”, ενώ στο στόμα της διακρινόταν και η άκρη ενός αγκιστριού.

Οι ακτινογραφίες που έγιναν στο ερπετό έδειξαν ότι υπήρχε ένα μόνο αγκίστρι μεγέθους 10εκ., ωστόσο το βάθος ήταν δυσπρόσιτο, γι’ αυτό και κρίθηκε ότι ο μόνος τρόπος για να αφαιρεθεί ήταν χειρουργικά.

Σε συνεννόηση με τον «Αρχελων» και έπειτα από την παραχώρηση του κτηνιατρείου από τον Στάθη Πιτταρά, ο κτηνίατρος κ. Ποσάντζης και μέλη του Συλλόγου κατάφεραν να αφαιρέσουν το αγκίστρι και η χελώνα, η οποία ονομάστηκε «Ποσειδώνας», αναρρώνει πλέον στο σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, μαζί με τον Νηρέα και την Αλίκη.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σύλλογος έκανε γνωστό το συγκεκριμένο περιστατικό και ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια της Βιργινίας Καραβάκου και Γιάννη Προκόπη που βρήκε τον Ποσειδώνα και δεν δίστασε να κάνει ολόκληρο ταξίδι για να σώσει ένα ζώο που βρισκόταν σε κίνδυνο. Επίσης, ευχαρίστησε τον Στάθη Πιτταρά για την παραχώρηση του ιατρείου και τα μέσα και φυσικά τον κτηνίατρο κ. Ποσάντζη που επιμελήθηκε όλο το χειρουργείο, με αποτέλεσμα το αίσιο τέλος της περιπέτειας που έζησε ο Ποσειδώνας.

(Visited 275 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*