Γιάννης Φλεβάρης: «Η οικολογική κρίση καθρεπτίζει την κρίση του σύγχρονου ανθρώπου»

Newsroom
05/06/2020 14:46
 
 
 

 

Παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, την λαϊκή αγορά και επιχειρήσεις που εντάσσονται στην πράσινη επιχειρηματικότητα ή χρησιμοποιούν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον με μειωμένη χρήση πλαστικών και άλλων επιβαρυντικών υλικών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Γιάννης Φλεβάρης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«Στην προσπάθεια των ανθρώπων για εξέλιξη οι δρόμοι της αειφορίας και της περιβαλλοντολογικής συνείδησης με αυτήν της επιβίωσης θα συναντηθούν. Είναι δεδομένο και αναπόφευκτο. Αν δεν διατηρήσει το φυσικό του περιβάλλον ζωντανό ο άνθρωπος, δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ούτε ο ίδιος. Η οικολογική κρίση καθρεπτίζει την κρίση του σύγχρονου ανθρώπου» δήλωσε σχετικά ο κ. Φλεβάρης, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι με περιβαλλοντικές ευαισθησίες που εφαρμόζουν μεθόδους, υλικά και εξοπλισμό φιλικό προς το περιβάλλον συντελούν στην προστασία του, στην αειφορία και στην παράδοση της φύσης και όλου του πλούτου που περικλείει στην επόμενη γενιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ευαισθητοποίηση στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, ο καθένας από εμάς θα πρέπει να στηρίξει με τον δικό του τρόπο την φύση και το περιβάλλον!

Σύμφωνα με τον κ. Φλεβάρη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για προώθηση και εφαρμογή στρατηγικών, δράσεων και πολιτικών που σχετίζονται και με την χρήση από τις επιχειρήσεις υλικών που δεν μολύνουν το περιβάλλον, λιγότερου πλαστικού και περισσότερων ανακυκλώσιμων αντικειμένων.

Ο κ. Φλεβάρης έκλεισε τον κύκλο των επισκέψεών του τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή, ο Περιφερειάρχης και όλοι όσοι υπηρετούν την Περιφέρεια πιστεύουν ότι η ημέρα του περιβάλλοντος πρέπει να τιμάται κάθε μέρα και όχι μόνο στις 5 Ιουνίου γιατί «κάθε μέρα μπορούμε να έχουμε πιο καθαρές θάλασσες, πιο καθαρά νησιά, πιο όμορφη φύση, υπεύθυνη περιβαλλοντική στάση και καλύτερη ποιότητα ζωής».

(Visited 33 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*