Διάσωση χελώνας Καρέττα – Καρέττα στη Σύρο

admin
17/08/2015 13:53
 
 
 

Μεταξύ Σύρου και Τήνου, βρέθηκε με ένα αγκίστρι καρφωμένο στον ουρανίσκο της, μια νεαρή χελώνα Καρέττα – Καρέττα, που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση.

Το αγκίστρι εμπόδιζε την δύστυχη χελώνα να κλείσει το στόμα της και περιπλανιόταν καταδικασμένη να πεθάνει από ασιτία, όταν την βρήκε ο Βαλεντίνος, ένας έμπειρος ερασιτέχνης ψαράς. Ο Βαλεντίνος της αφαίρεσε το αγκίστρι και την παρέδωσε στο λιμεναρχείο Σύρου, το οποίο με τη σειρά του την παρέδωσε στα χέρια των κτηνιάτρων Γιώργου Μαραγκού και Μανώλη Βορρίση που την περιέθαλψαν.

Το πανέμορφο αυτό ζώο, που μόνοι εχθροί του είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα και οι καρχαρίες, βρέθηκε ξανά στο φυσικό του περιβάλλον πριν μερικές ώρες. Το απελευθέρωσε ο κτηνίατρος κ. Μαραγκός μισό μίλι έξω από το Φανάρι, με τη χελώνα να συνεχίζει το ταξίδι της, αφήνοντας πίσω της την τραυματική της εμπειρία. Πίσω της, όμως, άφησε και ανθρώπους που νοιώθουν ευγνώμονες που μπόρεσαν – έστω και για λίγες ώρες και υπό αυτές τις (δυσάρεστες) συνθήκες – να έρθουν σε επαφή μαζί της και να της προσφέρουν τη βοήθεια τους.

(φωτό και πληροφορίες: από τις σελίδες των κ.κ. Μαραγκού και Βορίσση στο Facebook)

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*