Συνεχίζεται η παράνομη αιχμαλωσία άγριων πουλιών στη Νάξο

αιχμαλωσία άγριων πουλιών
Newsroom
12/02/2020 00:56
 
 
 

 

Συνεχίζεται η παράνομη αιχμαλωσία με βάναυσο τρόπο άγριων πουλιών στη Νάξο τα οποία τις περισσότερες φορές δίνονται προς πώληση.

Παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, έχει προσπαθήσει ποικιλοτρόπως  να εξαλείψει την παράνομη αιχμαλώτιση και το εμπόριο άγριων ωδικών πτηνών, το φαινόμενο όπως φαίνεται συνεχίζεται και μάλιστα με αμείωτο ρυθμό.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής” Νάξου το τελευταίο διάστημα δέχεται συνεχώς καταγγελίες τις οποίες διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

αιχμαλωσία άγριων πουλιών

Με πρωτοβουλία της κ. Εισαγγελέα και με τη συνδρομή της Αστυνομίας, το πρωί της Τρίτης έγιναν έρευνες σε οικίες και αποθήκες καταγγελόμενων.

Σε ότι αφορά την άγρια ορνιθοπανίδα, βρέθηκαν:

42 άγρια ωδικά πτηνά (καρδερίνες, λούγαρα, σπίνοι, φανέτο, τσιφτιάς), 50 οξόβεργες, δίχτυα παγίδευσης, πολλά κλουβιά κ.α.

αιχμαλωσία άγριων πουλιών

Ο “φύλακας άγγελος” της άγριας ζωής στη Νάξο κλήθηκε να παραλάβει τα πτηνά, όπως κι έγινε.

Όπως αναφέρει, κάποια από αυτά που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υγεία τους και θα απελευθερωθούν άμεσα, ενώ κάποια άλλα που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και χρήζουν περίθαλψης, θα σταλούν στο Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital.

Συλλήψεις για κατοχή και αιχμαλωσία άγριων πτηνών

Μετά την καταγγελία και την έρευνα των αστυνομικών αρχών της Νάξου (την Τρίτη 11/2/2020), συνελήφθησαν 2 άτομα ηλικίας 50 και 75 ετών, οι οποίοι κατείχαν και διατηρούσαν σε αιχμαλωσία, κατά περίπτωση, άγρια πτηνά της ελληνικής ορνιθοπανίδας.

Κατασχέθηκαν σύνεργα παγίδευσης και αιχμαλωσίας, καθώς και -42- πτηνά.

αιχμαλωσία άγριων πουλιών

“Παρότι η άγρια ζωή βάλλεται ποικιλοτρόπως και πολλά είδη έχουν φτάσει στο όριο της εξαφάνισης, κάποιοι επιμένουν να αιχμαλωτίζουν με βάναυσο τρόπο τα εναπομείναντα πτηνά και να μην σέβονται την ολοένα μειούμενη ορνιθοπανίδα” σημειώνει ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής” Νάξου.

(Visited 4.416 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*