Μπήκαν οι πινακίδες στην Αλυκή Νάξου

admin
23/06/2015 19:52
 
 
 

Τοποθετήθηκαν την Τρίτη από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οι “απαγορευτικές” πινακίδες στον υδροβιότοπο της Αλυκής Νάξου.  

Οι πινακίδες είναι τρεις και τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά σημεία στην πίσω πλευρά της λίμνης εκεί που ασυνείδητοι …επιμένουν να ρίχνουν ότι άχρηστο έχουν.

 

Η πινακίδα αναφέρει: “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΡΙΨΗ ΜΠΑΖΩΝ, ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ“. Να σημειωθεί ότι όπως είπε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχουν “πέσει” ήδη τα πρώτα πρόστιμα σε πολίτες που έριξαν μπάζα και σκουπίδια στην περιοχή. 

Αυτό που μένει τώρα, είναι να μαζευτούν και τα υπόλοιπα σκουπίδια και μπάζα από την περιοχή προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος… Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία είναι οι πολίτες να σεβαστούν την ιδιαίτερου φυσικού κάλους και περιβαλλοντικής σημασίας περιοχή και να σταματήσουν επιτέλους να τη βλέπουν ως χωματερή και να αποθέτουν εκεί σκουπίδια, μπάζα και κάθε λογής άχρηστα αντικείμενα, κάτι που συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση ακόμα και τις τελευταίες ημέρες.

 

Ο Σύλλογος Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου που έχει δώσει αγώνα προκειμένου να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή, σε δημοσίευμά του στο facebook εκφράζει την ικανοποίηση του για την τοποθέτηση των απαγορευτικών πινακίδων: “Σήμερα έγινε, επιτέλους, η τοποθέτηση των πινακίδων στον υγρότοπο, από το Δήμο, εντός της άλλης εβδομάδας, όπως μας είπαν, θα μαζευτούν και τα υπόλοιπα μπάζα, για να προχωρήσουμε στη περαιτέρω αποκατάσταση του φυσικού τοπίου…“.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*