Δυο ακόμα caretta-caretta δολοφονημένες στη Νάξο… (φωτός)

admin
10/06/2015 21:37
 
 
 

Σε νεκροταφείο χελωνών έχουν μετατραπεί οι παραλίες της Νάξου, αφού το ένα τραγικό περιστατικό διαδέχεται το άλλο το τελευταίο διάστημα…

Τραγικός ο απολογισμός της ημέρας” όπως σημειώνει ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, μετά και τις δύο χελώνες που βρέθηκαν την Τετάρτη νεκρές από λουόμενο, στην παραλία της Μικρής Βίγλας Νάξου. Πρόκειται για δυο χελώνες caretta-caretta η μία από τις οποίες έφερε εμφανές τραύμα από μαχαίρι και η άλλη με σημάδια που καταδεικνύουν πνιγμό μετά από μπλέξιμο σε δίχτια…

Αναλυτικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης, λουόμενος της περιοχής Μικρή Βίγλα Νάξου, βρήκε “πεταμένη” και αιμόφυρτη καρέτα-καρέτα την οποία και περισυνέλεξε.

Διαπίστωσε ότι το ερπετό ήταν ακόμα ζωντανό, αλλά είχε ακατάσχετη αιμορραγία από βαθύ τραύμα -προφανώς με μαχαίρι (όπως καταδεικνύει η φωτογραφία)- κάτι το οποίο απέβη μοιραίο και η χελώνα μέσα σε λίγη ώρα ξεψύχησε μέσα στα χέρια του…

Λίγο πιο πέρα, η δεύτερη χελώνα ήταν ήδη πεθαμένη… 

Δεν είχε εμφανή τραύματα, αλλά σημάδια που μαρτυρούν ότι η άτυχη καρέτα έμπλεξε στα δίχτια κάποιου ψαρά και πνίγηκε, όπως εκτιμά ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”.  

Ο λουόμενος που βρήκε τις δυο χελώνες ειδοποίησε τόσο τις Λιμενικές αρχές που προσήλθαν στο σημείο και κατέγραψαν το συμβάν, όσο και τον κ. Γιάννη Ορφανό, πρόεδρο του Συλλόγου Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου που επίσης έσπευσε.  

 
Σύμφωνα με το Σύλλογο, η πρώτη χελώνα ήταν αρσενική, διαστάσεων καβουκιού 73 Χ 62 και η δεύτερη θηλυκή διαστάσεων 71 Χ 62. Πρόκειται για την ένατη και δέκατη καρέτα-καρέτα που βρίσκονται νεκρές σε παραλίες της Νάξου μέσα στο 2015. 

Μέσα σε λίγες ώρες μόνο, η χαρά που βιώσαμε όλοι για την επιστροφή μιας “παλιάς γνωστής” (caretta caretta) στα “γνώριμα λημέρια” της Αγίας Άννας Νάξου, αμαυρώθηκε για ακόμη μια φορά, από την δράση των ανεγκέφαλων δολοφόνων, που ανεξέλεγκτα αφανίζουν αυτό το απειλούμενο και προστατευόμενο είδος” σημειώνει στην ανάρτηση του στο facebook ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”.

Όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής και παραθεριστές, θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να εθελοτυφλούν μπροστά σε αυτή τη “σφαγή” των χελωνών που γίνεται τους τελευταίους μήνες στη Νάξο.

Θα πρέπει να δράσουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές και να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, αυτή η “σφαγή”. Οι γνωστοί-άγνωστοι, που δολοφονούν τα άκακα ζώα, θα πρέπει επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις πράξεις τους, ενώ άμεσα θα πρέπει να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στη Νάξο” μας είπαν οργισμένοι. 

(φωτογραφίες: Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου)

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*