Επιμορφωτικές συναντήσεις σε Σύρο, Πάρο, Νάξο για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας

Άκης Αξαόπουλος
21/04/2019 16:00
 
 
 

Ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”, με τη συνεργασία του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας “ΑΡΧΕΛΩΝ” και την υποστήριξη του Ιδρύματος για την Ανάδειξη και Προστασία του Περιβάλλοντος στις Κυκλάδες (Cyclades Preservation Fund/CPF) διοργάνωσαν επιμορφωτικές συναντήσεις στα τοπικά λιμεναρχεία, της Σύρου, της Πάρου και τη Νάξου στις 16, 17 και 18 Απριλίου αντίστοιχα.

Στόχος των συναντήσεων, η ενημέρωση των στελεχών των λιμεναρχείων και όλων των ενδιαφερομένων για τη δημιουργία ενός δικτύου διάσωσης της θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες.

Στην παρουσίαση έγινε ενημέρωση για το κέντρο περίθαλψης, θαλάσσιας χελώνας στη Γλυφάδα, το σταθμό πρώτων βοηθειών που λειτουργεί ο σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής” στη Νάξο, πρωτόκολλα διάσωσης, τρόποι καταγραφής και στατιστικά στοιχεία.

Εκφράστηκαν προβληματισμοί και απορίες για το προστατευόμενο αυτό είδος, ενώ δόθηκαν εργαλεία διάσωσης σε λιμεναρχεία και σε όσους θα συμμετέχουν στο δίκτυο διάσωσης.

Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν την αρχή μιας προσπάθειας, για τη δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, με σκοπό την μέριμνα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”, ευχαριστεί θερμά τους λιμενάρχες Σύρου, Πάρου και Νάξου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάρου Αρχίλοχος για την φιλοξενία. Επίσης ευχαριστεί την Blue Star Ferries για την παροχή έκπτωσης για τις μετακινήσεις στα νησιά και τo Nastasia Village Naxos για την διαμονή στο νησί.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*