Σε Σύμη και Τήλο η περιβαλλοντική καμπάνια “Keep Aegean Blue” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 
 
 

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Keep Aegean Blue” για τον θαλάσσιο και υποβρύχιο καθαρισμό των ακτών σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού βυθών και παραλιών στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και προσέλκυσε το πανελλαδικό ενδιαφέρον είναι και πάλι σε πλήρη εξέλιξη, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue’’ της Κατερίνας Τοπούζογλου (εκπαιδεύτριας ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμιας πρωταθλήτριας υποβρύχιας σκοποβολής).

symi keep aegean blue 3

Στο νησί της Σύμης η δράση ξεκίνησε με σεμινάριο στην αίθουσα του Πανορμίτειου Λυκείου Σύμης. Εκεί η Κατερίνα Τοπούζογλου μίλησε στους μαθητές για την σημασία προστασίας του οικοσυστήματος και κατάφερε να τους ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο. Στην επιχείρηση του υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού που ακολούθησε, η κα Τοπούζογλου, με τους δύτες συνεργάτες της (εθελοντές και αυτοδύτες), αλλά και 100 μαθητές του Λυκείου μάζεψαν 435 κιλά σκουπίδια, από την παραλία Πέδι της Σύμης.

tilos keep aegean blue 2

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην δράση – σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Τήλου, όπου όμως ο παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός δεν έγινε, λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών.

tilos keep aegean blue 4

48 συνολικά μαθητές από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο της Τήλου παρακολούθησαν το σεμινάριο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, ενώ λόγω καιρού δεν συμμετείχαν στη βιωματική δράση καθαρισμού παραλίας (η οποία θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές μόλις το επιτρέψει ο καιρός).

tilos keep aegean blue 3

Στο νησί της Τήλου η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με δυο σεμινάρια για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Το πρώτο σεμινάριο έγινε στο Γυμνάσιο Τήλου, με τη συμμετοχή 22 μαθητών και το δεύτερο σεμινάριο στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού με τη συμμετοχή 26 μαθητών. Οι συμμετέχοντες έλαβαν δίπλωμα παρακολούθησης από τον οργανισμό.

tilos keep aegean blue 1

Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν εντυπωσιακός, καθώς έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα όσα έμαθαν σχετικά με τα πλαστικά και τον τρόπο αποφυγής της χρήσης τους.

symi keep aegean blue 2

Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Σαντορίνη, την Μήλο, την Νάξο, τη Σύρο, την Άνδρο, την Τήνο και τη Μύκονο, ενώ τελευταίος σταθμός αυτής της δράσης θα είναι η Κάρπαθος στις 5 Μαΐου.

symi keep aegean blue 1

Στόχος της καμπάνιας είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την ρύπανση, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων παιδιών, τους εγγυητές ενός μέλλοντος βιώσιμης ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*