Άνδρος: Καθάρισε η παραλία στο Παραπόρτι

 
 
 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου ο καθαρισμός της παραλίας Παραπόρτι στη Χώρα, μετά το κάλεσμα που απεύθυναν η Λέσχη Ανδρίων, το Λιμεναρχείο Άνδρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και η ομάδα του έργου LIFE Andros Park.

Με κέφι και ενθουσιασμό, παρά το κρύο και τον άνεμο, 50 εθελοντές καθάρισαν ολόκληρη την παραλία στο Παραπόρτι. Συνολικά συλλέχθηκαν περισσότερα από 400 κιλά απορριμμάτων. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον υγρότοπο στο Παραπόρτι, για τα πλαστικά στις θάλασσες και τον εθελοντισμό, ενώ τα παιδιά δοκίμασαν τη ρίψη νερού με μάνικες από το πυροσβεστικό όχημα του ΣΕΔΑ.

katharismos paraporti 1
Μέρος των πλαστικών απορριμμάτων που συλλέχθηκαν θα χωριστούν σε κατηγορίες από την ομάδα του Δήμου Άνδρου του έργου LIFE, ώστε να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη σύνθεση των απορριμμάτων που καταλήγουν στην παραλία Παραπόρτι. Ακολούθως θα σταλούν για ανακύκλωση, όπως έγινε και με τα υπόλοιπα απορρίμματα που συλλέχθηκαν.

katharismos paraporti 2
Οι φορείς που συμμετείχαν στη δράση ευελπιστούν ο καθαρισμός αυτός να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς δράσεων για την ανάδειξη και την προστασία των παραλιών της Άνδρου και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων.

katharismos paraporti 3
Στο τέλος του καθαρισμού υπήρξε κέρασμα για όλους τους συμμετέχοντες από την επιχείρηση «The rock», που δραστηριοποιείται στην παραλία.

katharismos paraporti 4katharismos paraporti 5katharismos paraporti 6katharismos paraporti 7katharismos paraporti 8katharismos paraporti 10

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*