Στα χωριά της Τήνου μεταφέρεται η καμπάνια ενημέρωσης για τις ανεμογεννήτριες

 
 
 

Ξεκίνησε και επίσημα η ενημέρωση στα χωριά της Τήνου από την ομάδα «Η Τήνος κατά των Ανεμογεννητριών», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το θέμα των ανεμογεννητριών, έπειτα κι από την ημερίδα που διοργανώθηκε στις αρχές του μήνα στην πόλη της Τήνου.

Η ενημέρωση ξεκίνησε από τα Υστέρνια, το χωριό που θα επηρεαστεί πιο άμεσα από το αιολικό πάρκο που βρίσκεται υπό κατασκευή, στην περιοχή Πολέμου Κάμπος και συγκεκριμένα στη θέση Πράσσα. Μεγάλης σημασίας υπήρξε η υποστήριξη του τοπικού συλλόγου, ο οποίος απηύθυνε επί προσωπικού κάλεσμα προς τους κατοίκους. Η ανταπόκριση υπήρξε θετική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα ικανοποιητική προσέλευση.

Αρχικά, τα μέλη της ομάδας αναφέρθηκαν σε κάποιες παρανοήσεις, οι οποίες αφορούν σε υποτιθέμενα οφέλη (δωρεάν διάθεση ρεύματος /μείωση στους λογαριασμούς, ενδεχόμενη παύση στις διακοπές ρεύματος), παραθέτοντας στοιχεία που κατέρριψαν αυτούς τους μύθους. Επίσης, παρουσίασαν και ανέλυσαν – βάσει μελετών – τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η εγκατάσταση τόσο σε περιβαλλοντικό επίπεδο, όσο και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός και κατ’ επέκταση η τοπική οικονομία.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι κάτοικοι που – με αφορμή των όσων ειπώθηκαν – έθεσαν ερωτήσεις και ξεκίνησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Μάλιστα, εις ένδειξη έμπρακτης στήριξης του αγώνα που έχει ξεκινήσει, οι παριστάμενοι υπέγραψαν σχεδόν συνολικά το ψήφισμα εναντίωσης κατά των σχεδιαζόμενων αιολικών σταθμών.

i tinos kata ton anemogennitrion

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*