“Ξεφύτρωσε” δρόμος στρωμένος με …μπάζα στην Αλυκή Νάξου (video+φώτος)

admin
12/05/2015 23:01
 
 
 

Δεν έχουν τέλος οι “ανακαλύψεις” του Συλλόγου Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου στην περιοχή του υγροβιότοπου της Αλυκής Νάξου.

Κι ενώ άλλο ένα φορτηγάκι πιάστηκε επ’ αυτοφώρω την ώρα που άφηνε άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές (αυτή τη φορά), στη λίμνη και μετά από τους σωρούς από μπάζα, σκουπίδια και κλαδιά που καθημερινά εναποθέτονται στην περιοχή… όπως φαίνεται στην Αλυκή Νάξου, γίνεται και μια …ξεχωριστή “ανακύκλωση”!

 

Τα μπάζα χρησιμεύουν για να στρωθεί ένας νέος δρόμος κατά μήκος των παράλιων της λίμνης, αλλά και οι σουμιέδες από τα στρώματα που αφήνονται κατά σωρούς στην περιοχή, γίνονται… συρματοπλέγματα!!  

Το Σάββατο το απόγευμα, περπατήσαμε με μέλη του Συλλόγου, κατά μήκος της ακτής του υδροβιότοπου της Αλυκής ακολουθώντας το δρόμο που έχει “ξεφυτρώσει” στην περιοχή! Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι τελικά τα μπάζα… είναι “χρήσιμα” αφού βοηθούν να στρωθεί ο νέος δρόμος που δημιουργείται σιγά-σιγά στην πίσω μεριά της λίμνης και κοντεύει να φτάσει στο αεροδρόμιο!!!  

Άραγε είναι πράγματι χαραγμένος δρόμος εκεί; Ακριβώς πάνω στις όχθες της λίμνης; Η περιοχή που καταπατείται τι είναι άραγε; Ιδιωτική ή δημόσια; Ανήκει στη λίμνη ή όχι; Τα μπάζα που πέφτουν κατά μήκος των ακτών του υδροβιότοπου για να “στρώσουν” το “δρόμο” πέφτουν νόμιμα άραγε; Νομίμως αποθέτονται τόσα χρόνια σιγά-σιγά για να “στρώνουν” το δρόμο; Είναι νέα μέθοδος διάνοιξης δρόμων σε παράλια λιμνών αυτή;  

Τα εγκλήματα διαπράττονται το ένα μετά το άλλο στην περιοχή της Αλυκής! Με τόσες βροχές την περίοδο του χειμώνα ήταν δύσκολη η πρόσβαση οχημάτων και οι “επιτήδειοι” έκαναν ανενόχλητοι τη δουλειά τους! 

Οι φωτογραφίες και το video μιλούν από μόνα τους…  

{youtube}L5OGWfBi9nA{/youtube}

 

Ο Σύλλογος Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου ποστάροντας φωτογραφίες, έγραψε στο facebook: “Τελικά από ότι φαίνεται, όλα για κάποιο λόγο γίνονται… και τα μπάζα που τόσα χρόνια αποθέτουν ανεγκέφαλοι στην Αλυκή Νάξου είχαν το σκοπό τους! Φτιάχτηκε ένας “ωραιότατος” δρόμος κάτω από τη μύτη όλων, που λίγο λείπει για να φτάσει στο αεροδρόμιο! Τα σημεία που ζουν, φωλιάζουν και περπατούν τα άγρια πουλιά στρώνονται με μπάζα για να περνούν οι “εξυπνάκηδες” με τα οχήματα τους… Η παρανομία σε όλο της το μεγαλείο!!!!!!”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου έχει προχωρήσει σε καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές για το όργιο της παρανομίας που παρατηρείται στην περιοχή, που θα έπρεπε να προστατεύεται από τις αρμόδιες αρχές αλλά και τους πολίτες αφού είναι ένα σημαντικό κομμάτι από τη φυσική ομορφιά και τον πλούτο της Νάξου. 

 

Νέο περιστατικό πιάστηκε “στα πράσα”: Θα άφηνε τις άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές του …μόνο για λίγο στην Αλυκή!

Ωστόσο, ένα νέο περιστατικό παράνομης απόθεσης απορριμμάτων στις όχθες της Αλυκής έφερε και πάλι στην επιφάνεια ο Σύλλογος Άγριας ζωής Νάξου την Τρίτη.

Αυτή τη φορά το κλειστό φορτηγάκι (φώτο) ήταν φορτωμένο με παλιές ηλεκτρικές συσκευές που μόλις ξεκίνησε ο δράστης να τα ξεφορτώνει στις όχθες του υδροβιότοπου της Αλυκής Νάξου, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από μέλος του Συλλόγου!

Αστεία και πάλι η δικαιολογία του “δράστη” που είπε ότι, απλά ξεφόρτωσε ένα μεγάλο ψυγείο και δυο τρία μικρότερα, μόνο για λίγο και θα τα έπαιρνε και πάλι…

Για λίγο θα τα άφηνα και θα τα φόρτωνα και πάλι. Είμαι οικογενειάρχης εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα… Να, θα πάρω κι άλλα σκουπίδια από δω…” είπε στο μέλος του Συλλόγου όταν δέχτηκε επίπληξη, φοβούμενος φυσικά καταγγελίες… Τελικά, μάζεψε και πάλι τα ψυγεία, τα ξαναφόρτωσε στο κλειστό του φορτηγάκι κι έφυγε… 

Ειδήσεις Νάξος

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*