Δήμος Σύρου-Ερμούπολης για μίσθωση μέρους της Βαρβαρούσας: «Αντιπολίτευση των εντυπώσεων»

 
 
 

Απάντηση σε αυτούς που επέλεξαν να ασκήσουν «μικροπολιτική αντιπολίτευση του facebook» για τη μίσθωση μέρους της παραλίας της Βαρβαρούσας έδωσε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για σκόπιμη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων, ενώ παραθέτει και τα στοιχεία που δικαιολογούν ότι η απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο για την εκμετάλλευση τμήματος της παραλίας της Βαρβαρούσας (έκτασης περίπου 50τμ) είναι  απολύτως νόμιμη και δεν υφίσταται λόγος ανάκλησης ή τροποποίησής της.

«Για ακόμα μια φορά, οι προσπάθειες της αντιπολίτευσης να χρεώσει ανυπόστατες παρατυπίες και παρανομίες στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις, πέφτουν στο κενό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:   

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Σύρου- Ερμούπολης, με την οποία αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η εκμετάλλευση τμήματος της παραλίας της Βαρβαρούσας, την οποία κατά τη θερινή περίοδο επισκέπτονται τουρίστες αλλά και Συριανοί Δημότες για αναψυχή, παρατηρήθηκαν αντιδράσεις, εξεφρασμένες, μέχρι στιγμής, μέσω των μέσων μαζικής δικτύωσης.

Μεταξύ των αντιδρώντων στην εκμετάλλευση της συγκεκριμένης παραλίας για λόγους οικολογικούς ή ιδεολογικούς, των οποίων την άποψη δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι σεβόμαστε και θα εξετάσουμε, όπως προστάζει η δημοκρατία, εφόσον, την θέσουν ενώπιον του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης,  παρουσιάστηκαν και φαινόμενα ατόμων, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ανωτέρω ομάδα ανθρώπων, ασκώντας μικροπολιτική και ανούσια αντιπολίτευση του “facebook, κοινώς αντιπολίτευση των εντυπώσεων, χωρίς αποτέλεσμα και κυρίως, χωρίς γνώμονα το καλό του τόπου μας και των Συριανών.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική παράταξη «Κίνηση Πολιτών», ανάρτησε στο διαδίκτυο  και μάλιστα στην προσωπική σελίδα «facebook» του επικεφαλής της, γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, χωρίς όμως να αναρτήσει και το σχετικό ερώτημα που τέθηκε προς τη Νομική Υπηρεσία, από την οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις, περί δήθεν αδιαφανώς και παράνομων ενεργειών από πλευράς Δημοτικής Αρχής και περί δήθεν παρατυπίας και παρανομίας της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αποφασίστηκε η εκμετάλλευση τμήματος της παραλίας της Βαρβαρούσας (έκτασης περίπου 50τμ).

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, μετά από ερώτηση του Γραφείου Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με τη νομιμότητα ή μη της πιο πάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (186/2015), απάντησε με την με αριθμό 1.243/7.5.2015 γνωμοδοτική εισήγησή της, στην οποία αναφέρει ότι η με αριθμό 186/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, με την οποία αποφασίστηκε η μίσθωση τμήματος της παραλίας της Βαρβαρούσας, είναι απολύτως νόμιμη, τόσο τυπικά, όσο και ουσιαστικά και δεν υφίσταται λόγος ανάκλησης ή τροποποίησής της. Αναφέρει ακόμα ότι, η απόφαση αυτή, βρίσκει έρεισμα στην ΚΥΑ ΔΔΠ0005159/586ΒΕΞ2015/7.4.2015 και ελήφθη ακριβώς βασιζόμενη σε αυτή. 

Κατά συνέπεια, υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου και της ανωτέρω ΚΥΑ, οι οποίες θα πρέπει να εξεταστούν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και να τεθούν στο σχετικό μισθωτήριο συμφωνητικό, η εκμετάλλευση δια της μίσθωσης, τμήματος της παραλίας της Βαρβαρούσας είναι απολύτως νόμιμη. Καταλήγει δε, η ίδια γνωμοδότηση στο συμπέρασμα ότι, στις περιοχές natura, δεν απαγορεύεται κάθε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά μόνον οι ουσιωδώς οχλούσες και ότι η υπό ενδιαφέρον μίσθωση συνεπάγεται ήπιας και άρα επιτρεπτής μορφής όχληση, η οποία δεν συνεπάγεται σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, με δεδομένο ότι θα τηρηθούν αδιαπραγμάτευτα οι περιβαλλοντικοί όροι και οι προϋποθέσεις της ΚΥΑ και του Νόμου, και ως τέτοια είναι νόμιμη και επιτρεπτή. Επίσης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με το αρ. πρωτ.: 9954/28-04-2015 έγγραφό της, ζήτησε τη γνωμοδότηση του ΥΠΕΚΑ (όπως προβλέπεται) για τη μίσθωση τμημάτων αιγιαλών στις παραλίες Βαρβαρούσα και Δελφίνι ακριβώς επειδή και οι δύο είναι περιοχές natura.

Για ακόμα μια φορά, οι προσπάθειες της αντιπολίτευσης να χρεώσει ανυπόστατες παρατυπίες και παρανομίες στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις, πέφτουν στο κενό.  Προκαλούμε τους αντιπολιτευόμενους «εντυπωσιαστές», να αιτηθούν και να λάβουν αντίγραφο της ανωτέρω γνωμοδότησης και να την αναρτήσουν και αυτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προς ενημέρωση πάντων ενδιαφερομένων. Ταυτόχρονα, αναμένουμε την άσκηση από πλευράς τους ουσιαστικής αντιπολίτευσης και όχι άσκοπων και άστοχων «φωτοβολίδων», αν φυσικά έχουν τέτοια δυνατότητα, για το καλό του τόπου μας.

(φωτό: wondergreece.gr)

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*