Προς ανακύκλωση τα άχρηστα νάιλον των θερμοκηπίων της Σύρου

 
 
 

thermokipio

Η ανακύκλωση του «νάιλον» (εκτός του νάιλον χρώματος μαύρου) που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των θερμοκηπίων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε προχθές, μεταξύ του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Αθανασίου, του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Βουτσίνου, του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) κ. Πρίντεζη και αντιπροσωπείας αγροτών της Σύρου, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Μετά από εκτενή συζήτηση, βρέθηκε η πλέον πρόσφορη λύση για το σοβαρό αυτό θέμα κι έτσι με πρωτοβουλία του δήμου Σύρου – Ερμούπολης και με τη συνεργασία των αγροτών, το νάιλον που αχρηστεύεται, θα συγκεντρώνεται στην περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α., όπου θα δεματοποιείται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά και θα προωθείται προς ανακύκλωση, με τη φροντίδα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου.
Διευκρινίστηκε, επίσης, ότι σε περίπτωση αδυναμίας μεταφοράς του νάιλον από τους ίδιους αγρότες, κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το υλικό θα παραλαμβάνεται και θα μεταφέρεται στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. με ευθύνη του Δήμου.
Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις επί του θέματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α. Μάρκο Πρίντεζη (τηλ. 6974336699) ή με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Μάριο Βουτσίνο (τηλ. 6948527293).

(Visited 37 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*