Σε ευρωπαϊκό έργο για την κλιματική αλλαγή ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης

  •  
  •  
  •  

syros.beacon

Στο ευρωπαϊκό έργο μετριασμού της κλιματικής αλλαγής με τίτλο “BEACON_Bridging European and Local Climate Action” («Γεφύρωση της Ευρωπαϊκής και Τοπικής Δράσης για το Κλίμα») θα συμμετέχει ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, μαζί με 33 ακόμη Δήμους από την Πολωνία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Γερμανία.

Έτσι, με την υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), θα προσδιοριστούν μέτρα στην κατεύθυνση της οικονομίας χαμηλών εκπομπών, της εξοικονόμησης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ θα μεγαλώσει και η συνεισφορά σε ένα σταθερό κλίμα και σε ελκυστικές πόλεις.
Η αίτηση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για συμμετοχή στο έργο BEACON ήταν επιτυχημένη, χάρη στα προηγούμενα επιτεύγματά του στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας, όπως η συμμετοχή του στο Σύμφωνο των Δημάρχων και στο Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια που εκπονήθηκε το 2011. Το BEACON θα προσφέρει μια καλή πηγή έμπνευσης και τεχνικών γνώσεων για τα τοπικά έργα ενέργειας. Είναι, επίσης, μια ευκαιρία να κάνει γνωστό το όραμα για την ανάληψη δράσης σχετικά με το κλίμα στην Ευρώπη.
Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης θα έχει πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, εργαστήρια και συνέδρια για την προώθηση της τοπικής δράσης για το κλίμα προς όφελος των πολιτών. Επίσης, στα διακρατικά Περιφερειακά Εργαστήρια και στα Ευρωπαϊκά Συνέδρια, θα παρουσιάσει τα δικά του επιτεύγματα και θα αναπτύξει νέες στρατηγικές και προσεγγίσεις για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής μαζί με Ευρωπαίους ομότιμους.
Το “BEACON” είναι ένα έργο που προωθεί τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και διευκολύνει την ανταλλαγή μεταξύ εθνικών κυβερνήσεων και των Δήμων και σχολείων σε όλη την Ευρώπη. Χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα. Στόχος του έργου είναι να ενισχυθεί η διμερής και πολυμερής συνεργασία και να προωθηθεί η τοπική δράση ώστε να επιτευχθεί από κοινού η φιλοδοξία της διεθνούς Συμφωνίας για το Κλίμα που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015.
Η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στην Ελλάδα συντονίζεται από το ΚΑΠΕ (www.cres.gr). Πληροφορίες: Εύη Τζανακάκη [email protected] Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BEACON διατίθενται στο https://www.euki.de/beacon/?lang=en (στα Αγγλικά) και σύντομα και στην ιστοσελίδα του ΚΑΠΕ.

φώτο: cyclades24

(Visited 14 times, 1 visits today)