VIDEO: Ελεύθερο ξανά στη θάλασσα το καρετάκι που είχε μπλεχτεί σε φιλέ στη Νάξο (φώτος)

 
 
 

karetaki dixty apeleytherosi 1

Ελεύθερη στο φυσικό της περιβάλλον, τη θάλασσα, αφέθηκε σήμερα η μικρή χελώνα Caretta-Caretta που πριν λίγες ημέρες είχε εντοπιστεί μπλεγμένη σε φιλέ από beach volley.

Η μικρή “YASMIN” (όπως ονομάστηκε από το Σύλλογο “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”), μετά από την τετραήμερη φροντίδα της από το Σύλλογο, αφέθηκε σήμερα το πρωί ελεύθερη στο φυσικό της περιβάλλον.

karetaki dixty apeleytherosi 4

“Ακολουθήσαμε το καρετάκι για αρκετή ώρα όπου παρά το αρχικό φυσιολογικό “μούδιασμα” διαπιστώσαμε ότι είναι υγιέστατο και γεμάτο ενέργεια. Αφήσαμε λοιπόν την “Yasmin” να συνεχίσει το ταξίδι της και της ευχόμαστε ατελείωτες βουτιές μακριά απο “περιπέτειες” σημειώνει ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου. 

 {youtube}8qmTcRxcTq4{/youtube}

{youtube}edaWCm906vQ{/youtube}

Να υπενθυμίσουμε ότι τη μικρή Caretta εντόπισαν την Παρασκευή το βράδυ μέσα στο λιμάνι της Νάξου, ερασιτέχνες ψαράδες και αμέσως ειδοποίησαν στο Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

karetaki dixty 2

Μέλη του Συλλόγου έσπευσαν στο σημείο και μετέφεραν προσεκτικά τη χελώνα στο σταθμό του Συλλόγου όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες ανάγκες. Ξέμπλεξαν και έβγαλαν το δίχτυ από τη χελώνα και διαπίστωσαν ότι εκτός της ταλαιπωρίας, της έντονης αδυναμίας και μικροτραυματισμών, το «καρετάκι» δεν είχε κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα.

Ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» μετά από συνεννόηση και συνεργασία με το «ΑΡΧΕΛΩΝ» έδωσε φαρμακευτική αγωγή στο συμπαθητικό ερπετό, περιποιήθηκε τα τραύματα του και το φιλοξένησε για λίγες μέρες σε ειδική δεξαμενή μέχρι που έγινε εντελώς καλά! 

karetaki dixty apeleytherosi 3

karetaki dixty apeleytherosi 2

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*