Σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για τους ΧΑΔΑ του Αιγαίου

admin
28/04/2015 13:42
 
 
 

Η εξεύρεση λύσης για τις ανεξέλεγκτες χωματερές που υπάρχουν στο Αιγαίο θα τεθεί στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο – πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών προς τους εμπλεκόμενους φορείς, στόχος της σύσκεψης είναι να σταματήσει η λειτουργία των ενεργών και να αποκατασταθούν ενεργοί και ανενεργοί ΧΑΔΑ, προκειμένου να μην επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα στη χώρα μας από το  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εξάλλου, πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα των νησιών, που υποβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό το περιβάλλον τους και δημιουργεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Γ.Γ. Αιγαίου Γιάννης Γιανέλλης, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης και πολλοί άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες και επιστημονικοί συνεργάτες.

(φωτό: aftodioikisi.gr)

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*