VIDEO: Τα παιδιά της Νάξου …πήραν “τη Γη στα χέρια τους”! (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
06/06/2018 00:47
 
 
 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου η εκδήλωση για το περιβάλλον με τίτλο: «Η Γη είναι στα χέρια σου» από την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Άλσος της Έλλης της Χώρας Νάξου συμμετείχαν μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του νησιού που διασκέδασαν στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για το περιβάλλον…

Συγκεκριμένα, τα παιδιά έφτιαξαν ζωγραφιές με θέμα το περιβάλλον οι οποίες παράλληλα εκτέθηκαν στον ίδιο χώρο, έγραψαν οικολογικά μηνύματα, άκουσαν ενδιαφέρουσες ομιλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη φροντίδα της θάλασσας, έμαθαν πώς να φυτεύουν σπόρους και να μεταφυτεύουν φυτά, έπαιξαν, τραγούδησαν και φεύγοντας πήραν από ένα καλλωπιστικό ή αρωματικό φυτό.

Τα φυτά (1400) εστάλησαν από το Περιφερειακό Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Περιβαλλοντολόγος Δρ. Αθηνά Σαντοριναίου, μίλησε στα παιδιά για την προστασία των ακτών, τις θαλάσσιες χελώνες και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος, η Κτηνίατρος Σοφία Σκυλάκη αναφέρθηκε στη φροντίδα των ζώων και ο Γεωπόνος Κώστας Βαρδάκης μίλησε στα παιδιά στις μέλισσες και το ρόλο που παίζουν στην ισορροπία της φύσης. Επίσης τα έμαθε πώς να φυτεύουν σπόρους και να μεταφυτεύουν φυτά.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αντιπερειφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης.

 

(Visited 162 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*