Παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας σε τρία σχολεία της Σύρου

admin
07/04/2015 06:20
 
 
 

Σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα δημοτικό σχολείο και δύο νηπιαγωγεία της Σύρου πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Για τον λόγο αυτό, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου (προϋπολογισμού 257.500€), το οποίο περιλαμβάνει την υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Νηπιαγωγείου Φοίνικα και του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η νέα δημοτική αρχή, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο απένταξης της αναφερόμενης ενταγμένης πράξης (σ.σ. είχε ήδη εκδοθεί σχετική απόφαση απένταξης το καλοκαίρι του 2014 η οποία ανακλήθηκε για τυπικούς λόγους), προχώρησε άμεσα τη διαδικασία ολοκλήρωσης και έγκρισης της οριστικής μελέτης που εκκρεμούσε, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, απέστειλε στο ΥΠΕΚΑ/ΕΠΠΕΡΑΑ την παραληφθείσα οριστική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, πραγματοποιώντας σειρά επαφών και διαβουλεύσεων με στελέχη του ΕΠΠΕΡΑΑ με σκοπό την τεκμηρίωση της ωριμότητας της δημοπράτησης του έργου, οριστικοποιώντας ότι ο Δήμος θα εξαιρεθεί από τη νέα απόφαση απένταξης.

Με τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης θα επιτύχει τα παρακάτω:

*Εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση της θερμικής και οπτικής άνεσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

*Προσθήκη θερμομόνωσης στο περιμετρικό κέλυφος και την οροφή/δώμα, αντικατάσταση κουφωμάτων και συστήματος καυστήρα-λέβητα, τοποθέτηση  θερμοστατικών βαλβίδων και νέων κυκλοφορητών στο σύστημα θέρμανσης, τοποθέτηση μηχανικού εξαερισμού στις αίθουσες και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα εξοικονόμησης ενέργειας.

*Ενημέρωση μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης, στην αλλαγή ενεργειακής συμπεριφοράς, τόσο των υπαλλήλων στους χώρους των δημοτικών κτιρίων, όσο και των συμπολιτών μας στην καθημερινότητά τους.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

(φωτό: skai.gr)

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*