«Let’s do it …Naxos»! Εθελοντές “άστραψαν” την παραλία της Λαγκούνας (video+φώτος)

 
 
 

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ξεκίνησε ο καθαρισμός της Λαγκούνας στη Νάξο στο πλαίσιο του φετινού «Let’s do it Greece» της κορυφαίας πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού στη χώρα.

 

Στο πλαίσιο της δράσης, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου (ΠΕΚΙΝ) και ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» με τη βοήθεια και τη στήριξη εθελοντών, πραγματοποίησαν τον καθαρισμό της παραλίας Λαγκούνα (νησάκι της Παναγίας) στο αεροδρόμιο του νησιού.

lets do it greece naxos 5

Περίπου 20 εθελοντές μεταξύ των οποίων ο εντεταλμένος για την ανακύκλωση δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσολάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΚΙΝ Γιάννης Μπαρδάνης και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» Γιάννης Ορφανός «άστραψαν» τη Λαγκούνα μαζεύοντας λογής-λογής σκουπίδια που υπήρχαν στην περιοχή (πλαστικά, δίχτια, ξύλα, παπούτσια, σχοινιά, κασόνια, παλέτες κ.λπ.).

lets do it greece naxos 8

Η περιοχή είναι ιδιαίτερης σημασίας τόσο αρχαιολογικής όσο και περιβαλλοντικής, αλλά και τουριστικής αφού σήμερα η παραλία είναι σημείο συνάντησης surfer από όλο τον κόσμο.

lets do it greece naxos 10

Η παραλία πολύ πιθανόν να χρησιμοποιούνταν ακόμα και από τους Νεάτερνταλ όπως μαρτυρούν οι τελευταίες ανακαλύψεις στη Στελίδα, ενώ μια ανάσα πιο δίπλα βρίσκεται η Αλυκή του αεροδρομίου της Νάξου που αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο παράκτιο υγρότοπο των Κυκλάδων τόσο από άποψη βιοποικιλότητας και πληθυσμών όσο και για τη σπανιότητα των πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο στα νερά του η οποία συνδέεται με την παραλία της Λαγκούνας.

lets do it greece naxos 7

Ο κ. Γιάννης Τσολάκης μοίρασε μπλουζάκια «Let’s do it Greece» στους εθελοντές οι οποίοι τα φόρεσαν κι αμέσως έπιασαν δουλειά “οπλισμένοι” με γάντια και σακούλες σκουπιδιών…

lets do it greece naxos 15
Τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν φορτώθηκαν σε απορριμματοφόρο όχημα του δήμου για να καταλήξουν στο ΧΥΤΑ. 

Να σημειωθεί ότι η δράση «Let’s do it Greece» αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας και σκοπό έχει την ενεργοποίηση των νέων και γενικότερα όλων των πολιτών ώστε να καταλάβουν ότι η προσφορά μέσω εθελοντικών δράσεων δίνει την χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς και της δημιουργίας.

https://www.youtube.com/watch?v=PsXZtCCekTY&feature=youtu.be 

lets do it greece naxos 13

lets do it greece naxos 9

lets do it greece naxos 1

lets do it greece naxos 6

lets do it greece naxos 11

lets do it greece naxos 2

lets do it greece naxos 4

lets do it greece naxos 14

lets do it greece naxos 17

lets do it greece naxos 3

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*