Στον ρυθμό του “Let’s do it Greece” η Σύρος

 
 
 

Πολλές και ποικίλες δράσεις σε διάφορες περιοχές της Σύρου έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Απριλίου, στο πλαίσιο του μεγάλου πανελλαδικού εθελοντικού-περιβαλλοντικού προγράμματος “Let’s do it Greece”.

Φέτος στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν συνολικά περισσότερες από 2.000 δράσεις, αριθμός – ρεκόρ από το 2001, οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος. Στη Σύρο, το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Σχολική Εβδομάδα Περιβάλλοντος (23 – 27 Απριλίου), στην οποία συμμετέχουν το 1ο Γυμνάσιο Σύρου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Βάρης – Μάννα, το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος», το 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το Νηπιαγωγείο Άνω Σύρου, καθώς και το 1ο Λύκειο Κηφισιάς, το οποίο – στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του εκδρομής στο νησί – θα πραγματοποιήσει περιβαλλοντικές δράσεις.
Το αποκορύφωμα θα είναι την Κυριακή 29 Απριλίου, με τις εθελοντικές δράσεις να περιλαμβάνουν καθαρισμούς παραλιών (Αζολίμνου, Βάρης, Αγκαθωπών, Φοίνικα, Γαλησσά), καθαρισμό της μαρίνας Σύρου, δενδροφύτευση σε κοινόχρηστους χώρους της Ερμούπολης, καθαρισμό και εξωραϊσμό χώρου πρασίνου στο Κίνι (πλησίον του πρώην λατομείου), φυτεύσεις και καλλωπισμό στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία και καθαρισμό μικρού αλσυλλίου «Καλιμέντο» στα Λαζαρέτα.
Στις δράσεις συμμετέχουν οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Σύλλογος Δρομέων Σύρου, ο Ναυτικός Πολιτιστικός Οικολογικός Όμιλος Κινίου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γαλησσά, Φοίνικα, Ποσειδωνίας, Κρητών Σύρου και Λαζαρέτων, καθώς και εθελοντές δημότες. Συντονιστής του προγράμματος είναι και φέτος ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα το “Let’s do it Greece” και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών δαπανών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες και τις ώρες των δράσεων του “Let’s do it Greece» στη Σύρο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://letsdoitgreece.org/map/.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*