Άλλη μια νεκρή χελώνα caretta-caretta στη Νάξο (φωτογραφίες)

admin
28/03/2015 17:14
 
 
 

Σε νεκροταφείο θαλάσσιας χελώνας έχουν μετατρέψει κάποιοι ασυνείδητοι παραλίες της Νάξου…

 

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που βρέθηκε κατακρεουργημένη νεκρή θαλάσσια χελώνα και ένα νέο περιστατικό σημειώνεται στην περιοχή της Πλάκας (λίγο μετά την Αγία Άννα) στη Νάξο. Η νεκρή χελώνα caretta-caretta εντοπίστηκε νεκρή, το Σάββατο (28-03) το απόγευμα από μέλη της “Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου”.

Η χελώνα, παρά την προχωρημένη σήψη (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) φέρει κάταγμα στο κεφάλι, που προφανώς ήταν και η αιτία θανάτου της. 

Σύμφωνα με την “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” το καβούκι της χελώνας είναι διαμέτρου 68 Χ 74, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι γένους θηλυκού.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά παραδείγματα που οι θαλάσσιες χελώνες αντιμετωπίζονται από τους ψαράδες ως ανταγωνίστριες στο «κυνήγι» των ψαριών με αποτέλεσμα να τις σκοτώνουν αν και είναι προτατευόμενο είδος. 

Η καρέττα- καρέττα είναι είδος υπό απειλή και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας άρχισε ένα εντατικό πρόγραμμα σημαδέματος των χελωνών το 1982, το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Αν θέλετε να βοηθήσετε συνεισφέροντας κάποιο μικρό χρηματικό ποσό, τότε επικοινωνείστε μαζί τους. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσετε στα προγράμματα τους προσφέροντας εθελοντική εργασία.

Μιά άλλη οργάνωση γιά την προστασία της καρέττα- καρέττα είναι η Medasset (Mediterranean Association to Save Sea Turtles), η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και διατηρεί ένα θαυμάσιο site. Επισκεφτείτε το οπωσδήποτε.

(φώτος: Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου)

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*