Καλά στην υγεία του το “καρετάκι” που βρέθηκε στην παραλία Γρόττα της Νάξου

karetaki yiala
admin
27/01/2018 23:26
 
 
 

Καλά στην υγεία του είναι το μικρό χελωνάκι που βγήκε στην ακτή της παραλίας Γράττα στη Νάξο, μη αντέχοντας την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Το χελωνάκι Caretta-caretta ανέλαβε ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής” Νάξου όπου σε συνεργασία με τον “ΑΡΧΕΛΩΝ” έδωσαν τις πρότες βοήθειες στο μικρό “καρετάκι”.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος: “ανέλπιστα όμορφη εξέλιξη είχε η πορεία της υγείας του. Σήμερα (Σάββατο 27/01), ξεπέρασε το σοκ της υποθερμίας και μπήκε σε γυάλα με θερμαινόμενο θαλασσινό νερό και κολυμπάει γεμάτο ζωντάνια”!

Σύμφωνα με το Σύλλογο “Προστασία Άγριας Ζωής” Νάξου, είναι η ορώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό στην Ελλάδα, δηλαδή ένα τόσο μικρό χελωνάκι να καταφεύγει στην ακτή για να αποφύγει την κακοκαιρία και να περιθάλπτεται. 

Πλέον το τυχερό “καρετάκι” βρίσκεται στα έμπειρα χέρια των ανθρώπων του Συλλόγου Προστασία Άγριας Ζωής οι οποίοι σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ θα κρίνουν το πότε το μικρό χελωνάκι θα είναι έτοιμο να αφεθεί και πάλι ελεύθερο, στο φυσικό του περιβάλλον. 

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*