Νησιά χωρίς πλαστική σακούλα – Κάνοντας την επαναχρησιμοποίηση πράξη

nisia horis sakoules 1
admin
18/12/2017 11:21
 
 
 

Από την Τήλο έως τη Σαμοθράκη και από την Αλόννησο έως τους Λειψούς, μαθητές 49 νησιωτικών σχολείων συμμετείχαν στη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που πραγματοποίησε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης – Ε.Ο.Α.Ν. και την υποστήριξη των ΔΕΗ, ΕΕΑΑ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων – ΕΕΜΑ (European Week for Waste Reduction – EWWR).

Με σύνθημα “Πριν το πετάξεις, σκέψου! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά;” 1542 μαθητές σε 26 νησιά ενημερώθηκαν για την αξία επαναχρησιμοποίησης και επισκευής των προϊόντων μέσω της υιοθέτησης πάνινων τσαντών πολλαπλών χρήσεων.

Μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν ενεργά στη δράση, οργανώνοντας παρουσιάσεις και ανοιχτή συζήτηση γύρω από την επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μείωση των πλαστικών και τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων των νησιών.

Με αυτή του τη δράση, το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ έβαλε δυναμικά τα Ελληνικά νησιά στον Ευρωπαϊκό χάρτη των περιοχών που λένε ΝΑΙ στη μείωση των αποβλήτων, υπογραμμίζοντας το δυναμικό των νησιών να αναδειχθούν σε τόπους όπου μπορεί να ανθίσει η κυκλική οικονομία!

Αυτό άλλωστε αποτελεί πρόταγμα και της Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά», την οποία συντονίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ και υποστηρίζουν πάνω από 200 νησιά.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους Δήμους για το χρόνο και την ενέργεια που διέθεσαν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε και προς τους τρεις χορηγούς για την έμπρακτη υποστήριξή τους.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*