Οι μαθητές της Νάξου λένε “αντίο” στην πλαστική σακούλα

mesogeios sos naxos 1
admin
30/11/2017 10:34
 
 
 

Εκπαιδευτική παρουσίαση με θέμα «Λέμε αντίο στην πλαστική σακούλα» πραγματοποιείται στα Δημοτικά Σχολεία της Νάξου.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πακέτο για την μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον που υλοποιείται από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2017, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων σε συνεργασία με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. 

Πιο συγκεκριμένα, στα Δημοτικά Σχολεία της Νάξου γίνονται εκπαιδευτικές παρουσιάσεις με στόχο τόσο η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών αναφορικά με το ζήτημα της πλαστικής σακούλας όσο και την εξοικείωση τους με βιωματικές εκπαιδευτικές μεθόδους, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ιδιαίτερα εκτεταμένη ακτογραμμή, η οποία συγκεντρώνει πλήθος ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που έχει οδηγήσει σε σημαντική υποβάθμιση των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων. 
Ένα από τα προβλήματα που είναι ιδιαίτερα έντονο, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, είναι αυτό των θαλάσσιων απορριμμάτων. Το πλαστικό είναι ένα από τα κύρια συστατικά των απορριμμάτων, ενώ η πλαστική σακούλα είναι ανάμεσα στα τρία επικρατέστερα απορρίμματα!

mesogeios sos naxos 2

Οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με τη χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων και είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία των εκπαιδευόμενων. 
Συνοδεύονται από δημιουργική συζήτηση με τους μαθητές, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον προβληματισμό πάνω στο εκάστοτε περιβαλλοντικό ζήτημα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενθάρρυνση για ανάληψη δράσεων από τους ίδιους τους μαθητές, τόσο μέσα στο σχολείο όσο και έξω από αυτό.

Κάθε παρουσίαση έχει διάρκεια μίας διδακτικής ώρας και μπορούν να συμμετέχουν περίπου 50 μαθητές ανά παρουσίαση, δηλαδή ανά ώρα (για παράδειγμα, αν ένα σχολείο έχει 140 μαθητές, θα παραμείνουν για 3 διδακτικές ώρες, αν έχει 190 για 4 διδακτικές ώρες κ.ο.κ.).

(φώτος: Από την επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Δανακού. Ένα σχολείο με 5 μαθητές, το μικρότερο που έχει επισκεφτεί το LIFE DEBAG)

{youtube}ZIIFkd-MD-4{/youtube}

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*