Στη Νάξο ολοκληρώθηκε η εκστρατεία της HELMEPA για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες

helmepa ekstrateia naxos 2
admin
29/11/2017 10:40
  •  
  •  
  •  

Η Νάξος – και πιο συγκεκριμένα το Φιλώτι – ήταν ο τελευταίος σταθμός της τριετούς «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες».

Συνολικά 1.050 μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων του νησιού επισκέφθηκαν την περιβαλλοντική έκθεση που λειτούργησε για 8 ημέρες στο Πνευματικό Κέντρο στο Φιλώτι, ενώ στο σεμινάριο με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις και έγιναν μέλη του «Δικτύου Εθελοντών Εκπαιδευτικών για το Θαλάσσιο Περιβάλλον».
Υπενθυμίζεται ότι την Εκστρατεία πραγματοποίησε η HELMEPA μεταξύ 2014 και 2017 σε 14 περιοχές της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF), το οποίο υποστηρίζει προγράμματα εκπαίδευσης, ενημέρωσης κοινού και εφαρμογής της έρευνας στους τομείς μηχανικής, τεχνολογίας και ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων (http://www.lrfoundation.org.uk/).
Στόχοι αυτής της πρωτοβουλίας ήταν, πρωτίστως, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, η επιστημονική πληροφόρηση στις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της ελληνικής περιφέρειας, καθώς και να δοθεί το έναυσμα στους μαθητές να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
Συνολικά, περισσότεροι από 14.000 μαθητές και 900 εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν με δαπάνες της εκστρατείας την κινητή Έκθεση που λειτούργησε για 200 ημέρες στις 14 περιοχές, 400 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ έγιναν και πολλές εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

helmepa ekstrateia naxos 1

Ευχαριστίες HELMEPA και Συλλόγου Φιλωτιτών
Η HELMEPA ευχαρίστησε τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου – Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη για τη φιλοξενία της Έκθεσης, τον δήμο Νάξου που έθεσε την εκστρατεία υπό την αιγίδα του και συνέδραμε στον προγραμματισμό των επισκέψεων σχολείων στην Έκθεση, την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων για τη συνεργασία, καθώς και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Φιλωτίου και όλης της Νάξου που ανταποκρίθηκαν θερμά στα μηνύματα της εκστρατείας, γεμίζοντας τους διοργανωτές με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Από την δική του πλευρά, ο Σύλλογος Φιλωτιτών και η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη ευχαρίστησαν ιδιαίτερα όλους τους συντελεστές της πετυχημένης αυτής εκδήλωσης στη Νάξο και ιδιαίτερα τον διευθυντή Άρη Γρατσία και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου, τον διευθυντή της παιδικής HELMEPA Κώστα Τριανταφύλλου, τον Πρόεδρο του Α.Μ.Σ. Γιάννη Ψαρρά, τον Σύλλογο Γυναικών Φιλωτίου, τον Νικόλαο Εμμ. Γρατσία και τον Βασίλη Τσακωνιάτη.

(Visited 14 times, 1 visits today)