Στη Νάξο ο τελευταίος σταθμός της εκστρατείας HELMEPA-Lloyd’s Register Foundation

helmepa
admin
06/11/2017 2:51
  •  
  •  
  •  

Στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Νάξο ολοκληρώνεται η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που πραγματοποίησε η HELMEPA μεταξύ 2014-2017 σε 14 περιοχές της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF) *.

Εκτός από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να προσφέρει πληροφόρηση στις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας με διαφορετικό, βιωματικό, σύγχρονο τρόπο ώστε να εμπνεύσει τα παιδιά στην περιφέρεια της χώρας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Η Εκστρατεία στη Νάξο πραγματοποιείται από 13 μέχρι 24 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου-Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη, υπό την αιγίδα του Δήμου Νάξου και περιλαμβάνει κινητή Έκθεση για μαθητές, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και άλλες εθελοντικές δράσεις.

Η Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου, στο Φιλώτι Νάξου. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, στην Έκθεση θα μεταφερθούν με δαπάνες του προγράμματος 800 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του νησιού.

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 13.00, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Έκθεσης παρουσίαση της μέχρι τώρα εξέλιξης της τριετούς Εκστρατείας σε εκπροσώπους τοπικών φορέων της Νάξου.

Περισσότερες πληροφορίες:

HELMEPA 

Tηλ: 210-9343088 

Email: [email protected] 

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου

Τηλ.: 22850-32664

Email: [email protected]

(Visited 8 times, 1 visits today)