Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες – Το παρών έδωσε ο Χ. Κόκκινος

admin
04/03/2015 15:28
 
 
 

Συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε.

Στη συνεδρίαση, στην οποία παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, συζητήθηκαν θέματα Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ε.Ε. παρουσία και του αρμόδιου Επιτρόπου για το Περιβάλλον, τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία Karmenu Vella.

Σχετικά με γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. για την καλύτερη προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, ο κ. Κόκκινος εστίασε τόσο στην ανάγκη τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων αλιείας, «ώστε οι αλιευτικοί στόλοι των κρατών- μελών να μην καταστρέφουν τη χλωρίδα της Μεσογείου», όσο και στην αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας.

Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη στήριξης των νησιωτικών περιοχών, (όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου), όπου λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας, το κάθε νησί έχει τις δικές του, ξεχωριστές ανάγκες. Ακόμα, επισήμανε ότι πρέπει να υιοθετηθούν δράσεις που θα αφορούν στην ενεργειακή θωράκιση των νησιών, παράλληλα με την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων.

Τέλος, μίλησε για την κλιματική αλλαγή και την όλο και πιο συχνή εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κο Vella. Μαζί με τον επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών και μέλος του Πολιτικού της Γραφείου Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, είχαν την δυνατότητα να του θέσουν τις αγωνίες και τις ανάγκες που αφορούν την κλιματική αλλαγή και τις απαραίτητες περιβαλλοντικές δράσεις για τη χώρα μας.

 

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*