Θαλάσσια χελώνα “δολοφονημένη” στην Πλάκα Νάξου (εικόνες σοκ)

admin
28/02/2015 14:35
 
 
 

Άλλη μια θαλάσσια χελώνα βρέθηκε σκοτωμένη στη Νάξο

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκε από μέλος του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου», στην ακτή της παραλίας Πλάκα στη Νάξο, θαλάσσια χελώνα caretta-caretta (μήκους άνω του μισού μέτρου) νεκρή.  

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που πόσταρε στο facebook ο Σύλλογος της Νάξου, πρόκειτε για δολοφονική επίθεση, αφού η χελώνα φέρει βαθύ τραύμα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά παραδείγματα που οι θαλάσσιες χελώνες αντιμετωπίζονται από τους ψαράδες ως ανταγωνίστριες στο «κυνήγι» των ψαριών με αποτέλεσμα να τις σκοτώνουν αν και είναι προτατευόμενο είδος. 

Η καρέττα- καρέττα είναι είδος υπό απειλή και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Ο Σύλλογος γιά την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας άρχισε ένα εντατικό πρόγραμμα σημαδέματος των χελωνών το 1982, το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Αν θέλετε να βοηθήσετε συνεισφέροντας κάποιο μικρό χρηματικό ποσό, τότε επικοινωνείστε μαζί τους. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσετε στα προγράμματα τους προσφέροντας εθελοντική εργασία.

Μιά άλλη οργάνωση γιά την προστασία της καρέττα- καρέττα είναι η Medasset (Mediterranean Association to Save Sea Turtles), η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και διατηρεί ένα θαυμάσιο  site. Επισκεφτείτε το οπωσδήποτε.

(φώτος: Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου)

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*