Μαγευτικό θέαμα στη Νάξο: 90 πανέμορφα φλαμίνγκο στη Μικρή Βίγλα (video+φώτος)

flamingo mikri vigla 6
admin
01/04/2017 19:34
 
 
 

Πολλοί πίστεψαν ότι πρόκειται για Πρωταπριλιάτικο αστείο…

Κι όμως είναι πραγματικότητα!

 

Την Πρωταπριλιά, επισκέφτηκαν τον υδροβιότοπο της Μικρής Βίγλας Νάξου, περίπου 90 πανέμορφα φλαμίνγκο χαρίζοντας ένα μαγευτικό θέαμα σε όσους τα αντίκρισαν! Τα πανέμορφα πτηνά επέλεξαν τη Νάξο για να ξεκουραστούν λιγάκι, πριν συνεχίσουν το μεγάλο τους ταξίδι…

 

Η έκπληξη ήταν μεγάλη για όσους τα αντίκρισαν αφού το θέαμα πράγματι ήταν μοναδικό και σπάνιο για το νησί, που ίσως για πρώτη φορά δέχεται ένα τόσο μεγάλο αριθμό από τα πανέμορφα αυτά πτηνά.

Τα πτηνά αναμένεται να μείνουν για λίγες ημέρες στο νησί προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις, να ξεκουραστούν και να τραφούν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

 

Ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” μόλις έμαθε για την ευχάριστη άφιξη των πανέμορφων φλαμίνγκο, έσπευσε στην περιοχή, τα φωτογράφησε και συνέστησε σε όσους θα έχουν την τύχη να τα θαυμάσουν από κοντά, “να σεβαστούν ότι είναι ιδιαίτερα κουρασμένα και να μην τα ενοχλήσουν“.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που στο άκουσμα της απρόσμενης και ευχάριστης είδησης για την άφιξη των φλαμίνγκο στο νησί, επισκέφτηκαν την περιοχή της Μικρής Βίγλας για να δουν από κοντά και να τα φωτογραφήσουν κατακλύζοντας τα social media με όμορφες εικόνες και σχόλια θαυμασμού.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες είκοσι ακόμα πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν “στάση” στον υδροβιότοπο της Αλυκής του αεροδρομίου Νάξου, όπως συνηθίζουν να κάνουν σχεδόν κάθε χρόνο…

Θαυμάστε τα!

 

(Visited 861 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*