“Επιχείρηση” με ελικόπτερο σινούκ για να πιουν νερό οι αίγαγροι της Μήλου

aigagroi
admin
09/09/2016 12:57
 
 
 

Η παρέμβαση στρατιωτικού ελικοπτέρου (σινούκ) χρειάστηκε στην Αντιμήλο προκειμένου να γεμίσει με νερό τη δεξαμενή και το ιδιόμορφο πηγάδι από όπου πίνουν νερό οι αίγαγροι που ζουν στην περιοχή…

aigagros milosΜετά τη διαπίστωση από επιτόπιο έλεγχο που έγινε από τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και το δασονόμο Μήλου Πασχάλη Μαρίνο, ότι λόγω της πολύμηνης λειψυδρίας κινδύνευαν να μείνουν χωρίς νερό οι αίγαγροι (το σπάνιο αυτό είδος ζώων που ζουν στο νησί στο πέρασμα των αιώνων), επιστρατεύτηκε ελικόπτερο προκειμένου να γεμίσει τις “ποτίστρες” των ζώων οι οποίες ήταν εντελώς άδειες και τα ζώα απεγνωσμένα τριγύριζαν στην περιοχή…Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου το ελικόπτερο του στρατού (σινούκ) με τον ειδικό κάδο πέταξε πολλές φορές προς το νησί, μεταφέροντας το πολύτιμο νερό για την επιβίωση του είδους. 

Τώρα πλέον οι αίγαγροι θα εξακολουθούν να κυκλοφορούν περήφανοι και ξεδιψασμένοι στις άγριες πλαγιές της Αντιμήλου, μέχρι τα πρωτοβρόχια να γεμίσουν και πάλι τη δεξαμενή και το πηγάδι, που βρίσκονται στο ένα από τα δύο ξέφωτα του μικρού οροπεδίου της κορυφής.

Στην υλοποίηση της επιχείρησης συνέδραμαν από τη πρώτη στιγμή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης και βεβαίως όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες τους. Επίσης, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και η δασονόμος Κυκλάδων καθώς και ο αντίστοιχος δασονόμος της Μήλου.
“Αυτό που τώρα απομένει, είναι να δούμε με μια προοπτική και όχι μόνο πυροσβεστικά, την μακροχρόνια επιβίωση του σπάνιου αιγάγρου και να προωθήσουμε όλες εκείνες τις επιστημονικές, διοικητικές και οργανωτικές ενέργειες που απαιτούνται” δήλωσε μετά το πέρας της “επιχείρησης” ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*