Ευθύνη όλων μας να διατηρήσουμε τις παραλίες καθαρές

apotsigara paralia
admin
18/08/2016 21:22
 
 
 

 

Φέτος η Νάξος είναι ένας από τους πιο δημοφιλής καλοκαιρινούς προορισμούς.

Ένα από τα πολλά πράγματα που την κάνουν μοναδική και ξεχωριστή στην καρδιά των τουριστών είναι οι παραλίες της που εξυμνούνται για την ομορφιά τους σε όλο τον κόσμο! Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι λουόμενοι αντιμετωπίζουν τις ακτές σαν …σταχτοδοχείο σβήνοντας άλλοτε «κρυφά» κι άλλοτε φανερά τα τσιγάρα τους στην άμμο χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.

Οι συνήθειες αυτές λειτουργούν συσσωρευτικά και έχουν ως αποτέλεσμα οι γόπες να καταλαμβάνουν ένα μεγάλο ποσοστό των σκουπιδιών στην παραλία χαλώντας την όμορφη εικόνα της αλλά παράλληλα μολύνοντας και το περιβάλλον αφού τα αποτσίγαρα -εκτός των άλλων- είναι και επικίνδυνα για την υγεία κυρίως των μικρών παιδιών.

Το να πάρουμε από το σπίτι ένα πλαστικό ποτηράκι για να πετάξουμε τα τσιγάρα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε καθαρή την ακτή. Και μην ξεχνάμε το υγιές ή το μολυσμένο περιβάλλον έχει αντίκτυπο πρώτ’ από όλα στην δικιά μας ζωή.
Ο καθένας θα παραδεχόταν ότι μια παραλία γεμάτη με αποτσίγαρα κάνει την παραμονή μας σε αυτή λιγότερο ευχάριστη, τόσο από θέμα αισθητικής όσο και περιβαλλοντικής άποψης, μιας και μολύνουν μεγάλο μέρος θαλασσών και ακτών…
Δημήτρης Σιδηρόπουλος

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*