Θετική η ανταπόκριση των Τηνιακών στην ανακύκλωση γυαλιού

kodonas anakyklosis gyalioy
admin
08/08/2016 22:38
 
 
 

Σε 80 θα ανέρχονται πλέον οι κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού στην Τήνο, καθώς η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας ήταν τόσο θετική και ενθουσιώδης που η Κοιν.Σ.Επ. «Καλλονή-Κελλιά» απευθύνθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης προκειμένου να ζητήσει επιπλέον κώδωνες συλλογής γυάλινων μπουκαλιών.

Σύμφωνα με την Κοιν.Σ.Επ., το Α’ εξάμηνο του 2016 συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 30 τόνοι γυάλινων μπουκαλιών από τους 40 κώδωνες που εγκαταστάθηκαν αρχικά, ενώ τοποθετήθηκαν ακόμη δέκα μέσα στον Ιούνιο και ακολουθούν άλλοι 30 κώδωνες τον Αύγουστο σε σημεία του νησιού όπου δεν υπήρχε κάλυψη, όπως π.χ. τα χωριά.

Η Κοιν.Σ.Επ «Καλλονή-Κελλιά» εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντες για την πολύτιμη βοήθεια τους και την ενεργή συμμετοχή τους, με την οποία αποδεικνύουν έμπρακτα τον σεβασμό και την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και την μείωση των αποβλήτων του νησιού, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο να ανέβουν τα ποσοστά της ανακύκλωσης γυαλιού της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.

Η Κοιν.Σ.Επ. αναμένει ότι, μετά και την χωροθέτηση των καινούργιων κωδώνων γυαλιού, θα συνεχιστεί με την ίδια ώθηση και προσοχή η ανακύκλωση γυαλιού στην Τήνο. Υπενθυμίζεται ότι οι κώδωνες είναι μόνο για γυαλί και κάθε προσθήκη άλλων απορριμμάτων (όπως πλαστικών σακουλών) δυσκολεύει τη διαδικασία της συλλογής του περιεχομένου τους.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι για την κατασκευή γυαλιού δαπανώνται μεγάλες ποσότητες ενέργειας ώστε να λιώσει η πρώτη ύλη σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Ανακυκλώνοντάς το, εξοικονομούμε ενέργεια και πρώτες ύλες, αφού αποτελεί υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί απεριόριστες φορές λόγω της σύστασής του.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*