Στο Αλυκό Νάξου θα γεννήσουν τα μικρά τους δυο θαλάσσιες χελώνες

xelonakia 01
admin
02/07/2016 22:15
 
 
 


Όχι μία αλλά δύο “φωλιές” θαλάσσιων χελωνών εντοπίστηκαν το Σάββατο το μεσημέρι στην παραλία Αλυκό της Νάξου από το Σύλλογο “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”!

Ο Σύλλογος έλαβε ένα τηλεφώνημα από καταστηματάρχη περιοχής που ενημέρωσε ότι το βράδυ της Παρασκευής, εντόπισε μια θαλάσσια χελώνα που γέννησε τα αυγά της!
Άμεσα μέλη του Συλλόγου έσπευσαν στην παραλία του Αλυκού και στο σημείο που υποδείχτηκε και διαπίστωσαν ότι όντως υπάρχουν όλες οι ενδείξεις και τα σημάδια, όπως η πορεία της χελώνας προς την “φωλιά” της, αλλά και σημάδια από μια ακόμα Caretta-caretta λίγο πιο δίπλα, που όπως όλα δείχνουν έχει γεννήσει κι αυτή τα αυγά της!
xelonakia 00

Η χαρά μας έγινε διπλή όταν διαπιστώσαμε ότι πολύ κοντά υπάρχουν ακριβώς τα ίδια σημάδια από διαφορετικό ερπετό” σημειώνει ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” που αμέσως φρόντισε να περιφράξει το χώρο, να ενημερώσει τον “ΑΡΧΕΛΩΝ” και το Λιμεναρχείο προκειμένου να προστατευτούν με κάθε τρόπο τα ερπετά και οι φωλιές τους.
xelonakia 02

Ωστόσο, ο Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την προστασία των ερπετών επισημαίνοντας ότι όλοι θα πρέπει από δω και πέρα και για δυο μήνες που κρατάει η ωοτοκία, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όλοι, όσοι επισκέπτονται την παραλία, προκειμένου να οδηγηθούν τα νεογέννητα και των δύο χελωνών στη θάλασσα με ασφάλεια.
“Η προσπάθεια όμως είναι από δω και πέρα και για δύο μήνες που κρατάει η ωοτοκία, κάτοικοι, λουόμενοι και τα μέλη του συλλόγου πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την περιοχή ανέπαφη, ώστε να έχουμε και πάλι τη χαρά, να οδηγήσουμε τα νεογέννητα και από τις δύο φωλιές με ασφάλεια στη θάλασσα” σημειώνει ο Σύλλογος. 
xelonakia 03

Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται σε παραλία της Νάξου οωτοκία θαλάσσιας χελώνας. Τον Οκτώβριο του 2013 στην παραλία της Αγίας Άννας, 30 νεογέννητα χελωνάκια πήραν το δρόμο προς τη θάλασσα με τη φροντίδα και την προσοχή του Συλλόγου “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”. Μάλιστα τα χελωνάκια ήταν “ορφανά” αφού η μητέρα τους για άγνωστους λόγους είχε εντοπιστεί από το Σύλλογο νεκρή.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*