ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποια τοπικά εδέσματα δοκίμασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Φούρνους (φώτος)

Newsroom
06/02/2021 13:42
 
 
 

Ένας πλούσιος μπουφές στήθηκε στους Φούρνους, οι οποίοι σήμερα υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την έναρξη του εμβολιασμού των κατοίκων του μικρού νησιού.

Ο αρχικός προγραμματισμός περιλάμβανε την παράθεση του σύντομου γαστρονομικού “διαλείμματος” στο Δημαρχείο του νησιού, ωστόσο η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο άλλαξε τα σχέδια και προκρίθηκε η λύση του εξωτερικού χώρου χωρίς τραπεζοκαθίσματα, στο πλαίσιο αποφυγής και του συγχρωτισμού.


Ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του δοκίμασαν κατιμέρι (τοπικό πιτάκι με ντόπιο τυρι), σουφικό (τοπική παραλλαγή του μπριάμ), τριών ειδών τυριά (μυζήθρα, λαδοτύρι και τυρί άλμης) και ντολμαδάκια με αμπελοφυλλα απο τον κήπο της γιαγιάς Ειρήνης. Επίσης, δοκίμασαν και αστακό καθαρισμένο σε μπουκίτσες, ενώ ήπιαν σαμιώτικο κρασί. Το επιδόρπιο περιλάμβανε μπουρέκι με θυμαρίσιο μέλι Φούρνων και κολοκύθα, την “Μελένια”. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, γλυκό είχε βραβευθεί στο 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου που είχε διοργανωθεί το 2017 στην Πάτμο.

Την επιμέλεια του μπουφέ είχε η γνωστή επιχειρηματίας εστίασης και τουρισμού των Φούρνων κα Κλεοπάτρα Μαρκάκη, την οποία ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη για τις μαγειρικές της ικανότητες.

(Visited 1.470 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*