Η ΕΛ.ΑΣ. για την συναυλία Ρέμου στη Ρόδο: «Δεν παρενέβη Περιφερειάρχης και Δήμαρχος για την διεξαγωγή της»

Newsroom
10/08/2020 11:19
 
 
 

Στη διάψευση διαδικτυακών δημοσιευμάτων, τα οποία έκαναν λόγο για παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη σχετικά με την διεξαγωγή της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου το περασμένο Σάββατο, προχώρησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου.

Η sold out συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Αυγούστου σε γνωστό beach bar της Ρόδου. Ωστόσο, λίγο πριν την έναρξή της, αστυνομικοί και λιμενικοί, με εντολή του Εισαγγελέα υπηρεσίας και κατόπιν εντολών των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του κέντρου “Santa Marina”, καθώς δεν είχε λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές για την εγκατάσταση πλωτής εξέδρας που θα χρησιμοποιούνταν για την συναυλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατική”, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου σχημάτισε δικογραφία για την κατασκευή προσωρινής πλωτής εξέδρας στην οποία προχωρησε το κατάστημα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της συναυλίας, όπως έχει συμβεί εξάλλου και τις προηγούμενες χρονιές σε ανάλογες εκδηλώσεις. Αντίστοιχα, το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, έπειτα από σχετική εντολή του Αρχηγείου, προχώρησε σε δικογραφία καθώς τίθενται θέματα που αφορούν στη λειτουργία του καταστήματος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συναυλία ματαιώθηκε, με άρθρα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο να κάνουν λόγο για παρέμβαση των κ.κ. Χατζημάρκου και Καμπουράκη υπέρ του επιχειρηματία και για φραστικό διαξιφισμό τους με τον Αστυνομικό Διευθυντή Α’ Δωδεκανήσου, γεγονός που όμως διέψευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου με την εξής ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ:

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, σύμφωνα με τα οποία ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Ρόδου παρενέβησαν στο έργο της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου για τη διεξαγωγή συναυλίας γνωστού καλλιτέχνη στη Ρόδο».

Θέση για την ματαίωση της συναυλίας πήρε και ο ίδιος ο Αντώνης Ρέμος. Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, ο γνωστός τραγουδιστής έγραψε:

«Λίγες ώρες πριν την πρώτη μου και μοναδική συναυλία του καλοκαιριού, ενημερώθηκα ότι λόγω μιας πλωτής εξέδρας που δημιουργήθηκε για να τηρηθούν στο έπακρο οι Αποστάσεις ασφαλείας του Covid-19 είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή σε αυτόφωρη διαδικασία του ιδιοκτήτη και όλων των εργαζομένων της επιχείρησης. Είμαι στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσω τους φίλους μου και εντός της Ρόδου και όλους αυτούς που ταξίδεψαν από άλλα μέρη της Ελλάδος ότι η συναυλία ακυρώνεται. To be Continued…».

(φωτό Αντώνη Ρέμου: dimokratiki.gr)

(Visited 177 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*