Τελικά ποιος μερίμνησε για την απολύμανση του Λιμεναρχείου Νάξου;

Newsroom
16/04/2020 03:42
 
 
 

 

Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της απολύμανσης του Λιμεναρχείου Νάξου τη στιγμή που ταυτόχρονα δυο φορείς, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κυκλάδων, ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στην απολύμανση του χώρου.

Μάλιστα στους κόλπους της ΕΠΛΣ Κυκλάδων υπήρξαν έντονες διενέξεις όταν Λιμενικός γνωρίζοντας την ανακοίνωση του κ. Λιανού επέμεινε ότι η απολύμανση έγινε από το δήμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έφτασε και μέχρι τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε τη Μεγάλη Τρίτη.

Λιανός: «Στο Λιμεναρχείο Νάξου πραγματοποιήθηκε απολύμανση με μέριμνα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…».

Όπως είναι γνωστό, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο είναι 49χρονος Λιμενικός, του οποίου μάλιστα η υγεία, (και αυτό είναι το ευχάριστο), καλυτέρευσε τις τελευταίες ημέρες.

Όταν επιβεβαιώθηκε ότι το πρώτο κρούσμα του covid-19 στη Νάξο ήταν Λιμενικός, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ενημέρωσε με ανακοίνωση του τους δημότες ότι: «Στο Λιμεναρχείο Νάξου πραγματοποιήθηκε απολύμανση με μέριμνα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…».

Μέρος της ανακοίνωσης του κ. Λιανού:

ΕΠΛΣ: «Εκ μέρους μας, αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για γενική απολύμανση των χώρων»

Την ίδια ώρα η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κυκλάδων με ανακοίνωση της μεταξύ άλλων επισήμανε: «…Επίσης, εκ μέρους μας, αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την υγειονομική προστασία-θωράκιση των εγκαταστάσεων-καταστήματος της Λιμενικής Αρχής Νάξου και συγκεκριμένα στη γενική απολύμανση των χώρων, δίνοντας σχετική εντολή σε εξειδικευμένο συνεργείο να εκτελέσει όλες τις απαραίτητες εργασίες, καλύπτοντας κάθε σχετική υποχρέωση μας…».

Ωστόσο, με δεύτερη ανακοίνωση της (μετά το σάλο που δημιουργήθηκε) η ΕΠΛΣ Κυκλάδων δημοσιοποίησε και την απόδειξη πληρωμής στην εταιρεία απολύμανσης, που φέρει το όνομα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο (που έγινε με τηλεδιάσκεψη τη Μεγάλη Τρίτη), ο κ. Θανάσης Μπερτσιάς που είναι Λιμενικός. Ο κ. Μπερτσιάς ρώτησε το δήμαρχο «Ποιος λέει αλήθεια», τη στιγμή που ο ίδιος μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας είχε δημόσια ευχαριστήσει τον κ. Λιανό για την πράξη του (να κάνει δηλ. απολύμανση στο Λιμεναρχείο).

Ο κ. Λιανός απάντησε ότι εκείνος έδωσε την εντολή στην απολυμαντική να πάει στο Λιμεναρχείο, αλλά …μετά έμαθε ότι πλήρωσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Μπερτσιάς απάντησε ότι «αφού ήσασταν ο εντολέας, έπρεπε και να πληρώσετε, αλλιώς να παίρνατε πίσω την ανακοίνωση σας» και συμπλήρωσε: «Το ακριβοπληρωμένο με χρήματα των δημοτών επικοινωνιακό επιτελείο σας θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό στο τι γράφει γιατί σας εκθέτει».

Τελικά, αυτός που έκανε την απολύμανση στο Λιμεναρχείο και την πλήρωσε κι όλας, ήταν η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κυκλάδων (;) και όχι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

(Visited 1.680 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*