Ο Πολυκρέτης, η “Μάσκα” και η φωτογραφία…

admin
22/05/2015 9:31
  •  
  •  
  •  
(φωτό: Γιώργος Καμβύσης)

Με αφορμή φωτογραφία που δημοσίευσε η εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα “Μάσκα” επιστολή-επίθεση στον Γιώργο Καμβύση, απέστειλε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης και ο Γιώργος Καμβύσης του απαντά…

Παραθέτουμε την επιστολή του κ. Πολυκρέτη καθώς και την απάντηση του Γιώργου Καμβύση:

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΤΗΣ ΕΦ. «ΜΑΣΚΑ», ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΑΡ. 377, ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 24.4.1015

“Ο Γ. Καμβύσης και ο στύλος της ΔΕΗ που… φύτρωσε ξαφνικά στην Παραλία, για να έχει να λέει η «ΜΑΣΚΑ»!!!

ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ, Γιώργο Καμβύση,

Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με δημοσιεύματα που κάνουν το άσπρο, μαύρο (όπως λέει ο λαός μας). Δημοσιεύματα όπως αυτό (για την καθαριότητα στον κεντρικό παραλιακό δρόμο), που προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του αναγνώστη-Δημότη και υπονομεύουν την εικόνα του νησιού μας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία (την επισυνάπτω) και το περιεχόμενο της λεζάντας που την πλαισιώνει, καταδεικνύουν ή την επιπολαιότητα με την οποία η «ΜΑΣΚΑ» αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, ή την υστεροβουλία του εντύπου και συνεπώς του υπεύθυνου (Δ/ντή) έκδοσης.

Λυπάμαι για την κατρακύλα του εντύπου που εκδίδετε.

Εξηγώ: Το στιγμιότυπο ελήφθη (αυταπόδεικτο είναι αυτό) πριν την απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ από την Παραλία (στο βάθος, ο στύλος είναι ευδιάκριτος).

Θα μπορούσα να σας κατηγορήσω ότι δόλια σκεπτόμενος, υπηρετείτε συμφέροντα. Δεν θα το κάνω όμως…

Είναι αισχρό, βρόμικο και ζημιογόνο, συνδημότη Γ. Καμβύση, με τέτοια δημοσιεύματα να αμαυρώνετε και διασύρετε την εικόνα του νησιού μας, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Επισυνάπτω στην επιστολή μου προς την «ΜΑΣΚΑ» την φωτογραφία που δημοσιεύσατε, όπως επισυνάπτω και πρόσφατη φωτογραφία της εικονιζόμενης περιοχής. Βλέπετε πουθενά τον στύλο της ΔΕΗ;

«Ξεκάρφωτο», συνεπώς, το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ξεκαθαρίζω: Όλοι γνωρίζουμε ότι τα απορρίμματα είναι πάρα πολλά. Όλοι γνωρίζουμε επίσης ότι το προσωπικό του Δήμου μας που φροντίζει για την καθαριότητα της πόλης και όλων των κοινοτήτων, αριθμητικά είναι ανεπαρκές (λίγο). Παρ΄όλα αυτά, από όλους τους απασχολούμενους στην καθαριότητα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον ευπρεπισμό της εικόνας του νησιού μας καθημερινά. Το θέμα δεν είναι αν όλες τις φορές πετυχαίνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι, η προσπάθειά μας είναι διαρκής και αδιάκοπη…

Υστερόγραφο 1: Αν θέλετε να καμαρώνετε για το έντυπο που εκδίδετε, καλά θα κάνετε να υπηρετείτε την αλήθεια.

Υστερόγραφο 2: Δημοσιεύματα όπως το επίμαχο καθιστούν αφερέγγυο και φτηνό το έντυπό σας.

Υστερόγραφο 3: Την κριτική στο έργο μου (Αντιδημαρχία Καθαριότητας), όσο αυστηρή κι αν είναι, προσωπικά την δέχομαι. Φτάνει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Υστερόγραφο 4: Βάσει του Νόμου αλλά και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, οφείλετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια στο αμέσως επόμενο φύλλο της «ΜΑΣΚΑΣ» (αρ. φύλλου 378, Παρασκευή,15 Μαΐου 2015).

Υστερόγραφο 5: Η παρούσα επιστολή-απάντηση απεστάλη προς όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Μανώλης Πολυκρέτης, Αντιδήμαρχος Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

 

Η απάντηση από τη «Μάσκα»

Πρέπει να παραδεχτώ πως με την επιστολή του αυτή ο κύριος αντιδήμαρχος κέρδισε τις εντυπώσεις!

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο κύριος Πολυκρέτης γνωρίζει τι λέει ο νόμος για την δημοσίευση της επιστολής του, αλλά δεν γνωρίζει τι λέει ο νόμος για τις μετατάξεις των εργαζόμενων στο δήμο κι έτσι προχώρησε στην παράνομη μετακίνηση του ξαδέλφου του για την οποία δεν μας λέει τίποτα!

Εντυπωσιακό είναι ότι ενώ γνωρίζει πως το προσωπικό του δήμου είναι ανεπαρκές (λίγο), εντούτοις φροντίζει να το μειώσει ακόμα παραπάνω με την μετακίνηση του ξαδέλφου του!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η φωτογραφία που δημοσίευσε η «Μάσκα» του δείχνει τα σκουπίδια, αυτός εστιάζει στο στύλο της ΔΕΗ. Είναι δηλαδή σα να του δείχνω το δάσος (των σκουπιδιών) και αυτός να βλέπει το δέντρο! Εντυπωσιακό είναι το ότι ενώ θεωρεί ετεροχρονισμένη τη φωτογραφία που δημοσιεύσαμε στις 24 Απριλίου, έσπευσε κι αυτός ετεροχρονισμένα και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου να διαμαρτυρηθεί! Πάντως για να αποκαταστήσω την αλήθεια σήμερα στο πρωτοσέλιδο δημοσιεύω φωτογραφία από την παραλία που τράβηξα πριν λίγες μέρες, όπως και πρόσφατες  φωτογραφίες της παραλίας, αλλά και του Αγίου Προκοπίου!!!

Τεράστια εντύπωση μου προκαλούν οι λέξεις και οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο κύριος Πολυκρέτης στην επιστολή του, καθώς δεν γνώριζα ότι γνωρίζει την έννοιά τους! Πάντως θα πρέπει να ενημερώσω τον συντάκτη της επιστολής του αντιδημάρχου για τα πέντε (5!) υστερόγραφα ότι, το υστερόγραφο ως κείμενο χρησιμοποιείται είτε γιατί ο συγγραφέας της επιστολής ξέχασε να συμπεριλάβει στο κυρίως κείμενο ή  γιατί ήθελε να το ξεχωρίσει για λόγους εντυπωσιασμού. Οπότε ή ο Πολυκρέτης ξεχνάει πολλά (όπως ότι η Νάξος κατά γενική ομολογία είναι πιο βρώμικη από ποτέ γεγονός που αμαυρώνει την εικόνα του νησιού!) ή τελικά ο σκοπός του ήταν να κερδίσει τις εντυπώσεις, πράγμα που είναι το μόνο που κατέφερε!!!

Όσο για τη «Μάσκα» πρέπει να ενημερώσω τον κύριο αντιδήμαρχο ότι αυτό το φτηνό και αφερέγγυο έντυπο εκδιδόταν από την εποχή που ο κύριος Πολυκρέτης ασχολιόταν με το να φτιάχνει μηχανάκια και θα συνεχίσει να εκδίδεται όταν αυτός επιτρέψει στην πρότερη ασχολία του!!!

Πάντως θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για το γέλιο που μας προσέφερε με αυτή του την επιστολή και τον παροτρύνω να μας γράφει σε τακτικότερα διαστήματα, μιας και ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο!!!

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.