Δημοτικές εκλογές 2019: Ποιοι θα διεκδικήσουν το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 
 
 

dimos naxou 2

Επτά μήνες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές και οι υποψηφιότητες στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σιγά-σιγά ξεκαθαρίζουν.

Όπως είναι σήμερα διαμορφωμένη η κατάσταση κι αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία, οι διεκδικητές του δήμου θα είναι τέσσερις.

Δημήτρης Λιανός

lianos dimotiko symvoulio 1

Μετά την παραίτηση του δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη, από τη διεκδίκηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο Δημήτρης Λιανός είναι αυτός που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της δημοτικής πλειοψηφίας σήμερα και της παράταξης «Στροφή στο μέλλον».
Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και ήδη ο κ. Λιανός ετοιμάζει τα πλάνα του για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του και την τακτική που θα ακολουθήσει την προεκλογική περίοδο. Ο Δημήτρης Λιανός στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Λεονάρδος Χατζηανδρέου

leonardos xatziandreou 28h 1

Η υποψηφιότητα του κ. Λεονάρδου Χατζηανδρέου έχει κλειδώσει και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ανακοινωθεί και επίσημα. Ο επί 12 έτη δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής αλλά και επί μία τετραετία βουλευτής Κυκλάδων θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις εκλογές του Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χατζηανδρέου καθημερινά έχει επαφές με φορείς και πολίτες και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εκλογές. Ο κ. Χατζηανδρέου πρόκειται να κατεβάσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που σύμφωνα με πληροφορίες θα στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλες πολιτικές δυνάμεις και το οποίο όπως ακούγεται θα δώσει ιδιαίτερο χώρο στους νέους. Ο κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου θα στηριχτεί και από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δήμου «Νησιωτική Πολιτεία» του Νίκου Μαϊτού (αναμένεται και σχετική ανακοίνωση).

Βασίλης Βρούτσης

vroutis vasilis mikrofono 1

Κι ενώ όλοι περίμεναν (όπως ο ίδιος ο κ. Βρούτσης είχε δηλώσει δημόσια) την ανακοίνωση κοινής καθόδου στις εκλογές των παρατάξεων «Πολίτες για τα νησιά μας» του Βασίλη Βρούτση και «Νησιωτική Πολιτεία» του Νίκου Μαϊτού, οι δρόμοι τους όπως φαίνεται χώρισαν. Ο λόγος του διαζυγίου ήταν ο επικεφαλής της νέας παράταξης που θα προέκυπτε από τη συνένωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, ο Βασίλης Βρούτσης δεν διαπραγματεύεται τη θέση του επικεφαλής και δε συναινεί του κοινού αυτού συνδυασμού, να ηγηθεί κάποιος άλλος. Έτσι όπως όλα δείχνουν οι «Πολίτες για τα νησιά μας» με επικεφαλής το Βασίλη Βρούτση θα διεκδικήσουν εκ νέου το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Πάντως όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Χατζηανδρέου συνεχίζονται ακόμα και δεν αποκλείεται εντελώς το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να τα βρουν στην πορεία.

Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

laiki syspeirosi naxoy logo

Το όνομα του υποψηφίου δημάρχου που θα διεκδικήσει το δήμο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αφού οι διαδικασίες για την ανάδειξη του δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η παράταξη και σε αυτές τις εκλογές θα δώσει το παρών.

(Visited 414 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*