Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ( ; ) υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

  •  
  •  
  •  

santorinios Naxos 2

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρουν, ο κ. Σαντορινιός θα αφήσει τη θέση του στο υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και θα επιστρατευτεί στο Νότιο Αιγαίο προκειμένου να διεκδικήσει την Περιφέρεια. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει προχωρήσει ακόμα σε καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Σαντορινιού στο Νότιο Αιγαίο. 

Επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει ότι υποστηρίζει:

Στην Αττική την Ρένα Δούρου
Στα Ιόνια Νησιά τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο
Στην Δυτ. Μακεδονία τον Θόδωρο Καρυπίδη
Στην Πελοπόννησο τον Γιώργο Δέδε
Στην Δυτική Ελλάδα τον Απόστολο Κατσιφάρα
Στην Ανατ. Μακεδονία τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα
Στην Στερεά Ελλάδα τον Δημ. Αναγνωστάκη

Νεκτάριος Σαντορινιός

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός σήμερα είναι Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσου.

Γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και κατάγεται από τη Σύμη. Είναι παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και είναι πατέρας δύο παιδιών.
Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Από το 2000 εργάζεται στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Πολιτικές και Κοινωνικές Δραστηριότητες
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιείται ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

 

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.