Αποχωρεί ο Μανόλης Μαργαρίτης από την τοπική αυτοδιοίκηση – Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

 
 
 

margaritis manolis enosi ksenodoxon pita 2018 10

Την πρόθεση του να αποσυρθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση εξέφρασε ο Μανόλης Μαργαρίτης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης προσκάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους, του συνδυασμού του και τους ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως σημείωσε, ο λόγος της αποχώρησης του είναι ότι κουράστηκε και θα δώσει χώρο σε κάποιον άλλο από την παράταξη να ηγηθεί του συνδυασμού.

Ο Μανόλης Μαργαρίτης ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους του να διατηρήσουν την ενότητα της παράταξης και να πάνε στις εκλογές ενωμένοι και δυνατοί.

lianos dimitris

Ωστόσο ο ίδιος δεν ανέφερε κανένα όνομα που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου «Στροφή στο μέλλον». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν λόγο για τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό.
Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υποσχέθηκε ότι θα σταθεί δίπλα στην παράταξη και θα την υποστηρίξει στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις.

Όπως είπε ο Μανόλης Μαργαρίτης όλα τα παραπάνω πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και επίσημα.

Γιατί αποχωρεί ο Μανόλης Μαργαρίτης;

Αρκετά είναι τα σενάρια για τους λόγους της αποχώρησης του Μανόλη Μαργαρίτη από την τοπική αυτοδιοίκηση, με επικρατέστερο αυτό που τον θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι αρεστός στη Νέα Δημοκρατία και φαίνεται ότι εάν ο ίδιος δείξει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα, θα βρει “ανοιχτές πόρτες”. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια κινητικότητα ως προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο να είναι τίποτα δεδομένο αυτή τη στιγμή.

Ένα άλλο σενάριο θέλει το Μανόλη Μαργαρίτη να θέλει να φύγει με το κεφάλι ψηλά και να μην αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη ήττα από την παράταξη που είναι στα σκαριά και θα προκύψει από την κοινή κάθοδο στις εκλογές της “Νησιωτικής Πολιτείας” του Νίκου Μαϊτού και των “Πολιτών για τα νησιά μας” του Βασίλη Βρούτση (που σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα).

Το θέμα της αποχώρησης του δημάρχου από την τοπική αυτοδιοίκηση ψυθιρίζεται εδώ και αρκετό καιρό και μάλιστα πολλοί λένε ότι αυτό έχει να κάνει και με την “υποχρέωση” που έχει στο Δημήτρη Λιανό ο οποίος όπως ακούγεται είναι και ο επικρατέστερος να ηγηθεί του συνδυασμού της σημερινής πλειοψηφίας του δήμου.
Όλοι γνωρίζουν την επιθυμία του κ. Λιανού να ηγηθεί της παράταξης του δημάρχου και ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Λιανός είχε δικό του συνδυασμό, τη “Δημοτική Δράση”, στις εκλογές του 2010 που εν τέλη συνενώθηκε με αυτόν του Μανόλη Μαργαρίτη, που τελικά κέρδισε και τις εκλογές.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*