Δημοτικές εκλογές 2019: Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων;

 
 
 

dimos naxou poioi ypopsifioi

Μπορεί να μας χωρίζουν οκτώ μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν το Μάιο του 2019 όμως …οι μηχανές ζεσταίνονται και οι διεργασίες δίνουν και παίρνουν.

Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό θα μπορούσαμε να πούμε και σε ότι αφορά το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το εκλογικό τοπίο (αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις) έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και να οριστικοποιείται σιγά σιγά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή θέλει 3 υποψηφιότητες για τον πολυνησιακό δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

margaritis manolis enosi ksenodoxon pita 2018 10

Μανόλης Μαργαρίτης: Είναι ο νυν δήμαρχος και όπως όλα δείχνουν –το έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο ίδιος- θα διεκδικήσει και πάλι το δήμο. Πριν λίγο καιρό, σενάρια ήθελαν το Μανόλη Μαργαρίτη να αφήνει την αυτοδιοίκηση και να διεκδικεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες, κάτι το οποίο όπως φαίνεται δεν πρόκειται να συμβεί αφού υποψήφιος από τη Νάξο υπάρχει και είναι ο π. Υπουργός εργασίας και νυν βουλευτής Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τις Κυκλάδες για άλλη εκλογική περιφέρεια, όπως ανέφερε το παραπάνω σενάριο.

Έτσι ο Μανώλης Μαργαρίτης, εκτός απροόπτου, θα διεκδικήσει και πάλι το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Βέβαια εδώ τίθεται ένα θέμα σχετικά με τον υπερ-αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό ο οποίος δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του να ηγηθεί του συνδυασμού του δημάρχου και να κατέβει στις εκλογές ως επικεφαλής της «Στροφής στο μέλλον». Προς το παρόν πάντως ο κ. Λιανός δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του για τις εκλογές του Μαΐου 2019 αν και όπως φαίνεται, τα σενάρια είναι, ή να απομακρυνθεί από το δήμο ή να είναι ξανά υποψήφιος με το Μανόλη Μαργαρίτη ή να κάνει την έκπληξη και να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο.

leonardos xatziandreou 1

Λεονάρδος Χατζηανδρέου: Το όνομα του π. βουλευτή Κυκλάδων και επί 12 χρόνια δημάρχου Αγίας Παρασκευής «παίζει δυνατά» για υποψηφιότητα στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Φαίνεται ότι στο πρόσωπο του κ. Χατζηανδρέου έχει βρεθεί ο υποψήφιος ο οποίος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή από πρόσωπα των σημερινών παρατάξεων της μειοψηφίας του δήμου «Νησιωτική Πολιτεία» και «Πολίτες για τα νησιά μας» (που έχουν συνενωθεί και το έχουν ανακοινώσει), αλλά και ευρύτερα από πολίτες ενταγμένους και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του naxostimes.gr ο κ. Χατζηανδρέου δέχτηκε προτάσεις τόσο από αυτοδιοικητικούς, όσο και από πολίτες και όπως φαίνεται σκέφτεται σοβαρά αυτή τη φορά (του είχε γίνει πρόταση και στις προηγούμενες εκλογές) την υποψηφιότητα του στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το τοπίο αναμένεται σύντομα να ξεκαθαρίσει (ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα) με πολλούς να παρακαλούν να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια και να δημιουργηθεί ένα «δυνατό» ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις το δήμο. 

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι για υποψηφιότητα (στον ίδιο χώρο) ακούγεται και το όνομα του κ. Λάζαρου Θεόφιλου π. αντινομάρχη και νυν διοικητή του νοσοκομείου Σάμου, ο οποίος έχει κάνει κάποιες κινήσεις και έχει συνομιλήσει με αρκετούς για πιθανή υποψηφιότητα του στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Πάντως οι κ.κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου και Λάζαρος Θεόφιλος έχουν βρεθεί και έχουν μιλήσει οι δυο τους, τουλάχιστον μια φορά (σε δημόσιο χώρο), χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό τα όσα είπαν ή συμφώνησαν. 

 

laiki syspeirosi naxoy logo

Λαϊκή Συσπείρωση: Ψηφοδέλτιο στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα κατεβάσει και η Λαϊκή Συσπείρωση χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο επικεφαλής. Να υπενθυμίσουμε ότι η παράταξη στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με επικεφαλής την κ. Ευδοκία Ψαρρά, κατάφερε και εξέλεξε σύμβουλο στο δημοτικό συμβούλιο.

(Visited 393 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*