Ο Χρήστος Καφτηράνης, η διαγραφή από την ΕΠΣ Κυκλάδων και η υποψηφιότητα στη ΝΟΔΕ

admin
09/05/2018 18:36
 
 
 

 

Καμία σχέση με την υποψηφιότητα του στη ΝΟΔΕ Κυκλάδων ισχυρίζεται πως δεν έχει το θέμα που έχει προκύψει με την ΕΠΣ Κυκλάδων και τη διαγραφή του από το Δ.Σ. ο κ. Χρήστος Καφτηράνης.

Ο ίδιος πιστεύει ότι όλα είναι συκοφαντίες και ότι δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά δημοσιοποιήθηκαν λίγες ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη της ΝΟΔΕ Κυκλάδων.

Δημοσιεύματα, συνδέουν το θέμα της υποψηφιότητας του κ. Καφτηράνη με το γεγονός της απομάκρυνσης του από τη Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων εξαιτίας παράβασης κανονισμών.

Τι ακριβώς συνέβη

Όπως αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμα το a-sports.gr, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ αλλά και τον αθλητικό Νόμο 2752/99, ένας προπονητής δεν επιτρέπεται να ασχοληθεί με τα διοικητικά σε κάποιο Σωματείο ή Ένωση πάρα μόνο μετά την πάροδο πενταετίας από τη διαγραφή του από τους καταλόγους της ΕΠΟ. Συνεπώς ο Καφτηράνης (ως προπονητής) δεν δικαιούταν να είναι υποψήφιος διότι προφανώς παρέμενε στους σχετικούς πίνακες της ΕΠΟ και στο σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης έως το 2015 ενώ δεν είχε καν παρέλθει πενταετία από τις 30/06/2012, οπότε και αποκτά το δίπλωμα του προπονητή. Ο Καφτηράνης ωστόσο, ήταν υποψήφιος στην ΕΠΣ Κυκλάδων και μάλιστα εκλέχτηκε και στο διοικητικό της συμβούλιο.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων με διαπιστωτική πράξη κήρυξε έκπτωτο τον κ. Καφτηράνη από το διοικητικό της συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω. Μάλιστα όρισε ότι δικαιούται να συμμετέχει σε αρχαιρεσίες και να εκλεγεί στην Ένωση ή σε άλλο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου όχι νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2019. Τα αποτελέσματα τα κοινοποίησε στον ίδιο, στην ΕΠΟ και την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ καθώς και στην Γ.Γ. Αθλητισμού. Να σημειωθεί ότι η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης αξιώματος για τον Χρήστο Καφτηράνη, κοινοποιήθηκε αρμοδίως στους παραπάνω στις 20 Απριλίου, ενώ τη Δευτέρα (7/5) υπήρξε σχετική επιστολή-ενημέρωση και της οικείας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων προς τον ίδιο.

Τι απαντά ο Χρήστος Καφτηράνης

Ωστόσο, ο κ. Καφτηράνης σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr κάνει λόγο για “λασπολογία” και υπογραμμίζει πως καμία σχέση δεν έχουν τα όσα έγιναν στην ΕΠΣ Κυκλάδων με την υποψηφιότητα του στη ΝΟΔΕ. Σε ότι αφορά την απομάκτυνσή του από το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων σημειώνει ότι ήταν κάτι που περίμενε να συμβεί αφού «το πώς και με ποιον τρόπο θα τον βγάλουν από το Δ.Σ. της ΕΠΣ», «ταλαιπωρούσε» τον κ. Φρέρη (πρόεδρο της ΕΠΣ) και την πλειοψηφία, εδώ και καιρό.

«Δεν ξέρω τι άλλο θα εφεύρουν για να επηρεάσουν τους συναγωνιστές μου την Κυριακή στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου ΝΟΔΕ… Το περίμενα, εξάλλου ήταν κάτι που ταλαιπωρούσε τον κύριο Φρέρη και την πλειοψηφία της ΕΠΣ Κυκλάδων πώς και με ποιον τρόπο θα με βγάλουν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ. Είμαι στην ΕΠΣ Κυκλάδων από το 2007 κι από τότε και μετά δεν ήμουν ποτέ προπονητής, επομένως δεν συνάδει κανένας λόγος να καταθέσω ένα δίπλωμα που ποτέ δε χρησιμοποιούσα. Είναι ένα τυπικό θέμα για το οποίο θα προσφύγω, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι αυτό αφορά μόνο την ΕΠΣ και όχι την υποψηφιότητα του στη ΝΟΔΕ.

«Αυτό το θέμα, αφορά όμως μόνο την ΕΠΣ Κυκλάδων και σε καμία περίπτωση την υποψηφιότητά μου στη ΝΟΔΕ» τόνισε.
Μάλιστα, ο κ. Καφτηράνης έχει στα χέρια του “βεβαίωση διαγραφής” του από το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, στην οποία αναφέρει ότι μετά από απόφαση του Δ.Σ. έχει διαγραφεί από το μητρώο των μελών τοιυ Συνδέσμου, επειδή δεν ήταν ενεργό μέλος λόγω μη καταβολής των συνδρομών του από το 2006. 

kaftiranis eggrafo 1

Στις δηλώσεις του στο naxostimes.gr κ. Καφτηράνης σημειώνει επίσης ότι όλα αυτά τα ζητήματα δεν είναι τυχαίο που δημοσιοποιούνται λίγο πριν τις εκλογές αφού «βολεύει κάποιους».
«Δηλώνω και καλώ αυτούς που διεγείρουν τέτοια θέματα να είναι προσεκτικοί. Τέλος ας αναρωτηθούν κάποιοι, γιατί βολεύει να δημιουργούνται προβλήματα λασπολογώντας λίγο πριν τις εκλογές της Κυριακής. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός» τόνισε.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*