Ο θρυλικός Σκοπελίτης στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Άκης Αξαόπουλος
24/05/2020 00:01
 
 
 

 

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει online και παρουσιάζει 210 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, πρωτότυπα αφιερώματα και μια σειρά από live ανοιχτές συζητήσεις, διαθέσιμες στο κανάλι του στο YouTube.

Στο www.filmfestival.gr θα μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τα ντοκιμαντέρ του 22ου ΦΝΘ από την Τρίτη 19 έως την Πέμπτη 28 Μαΐου.

Το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα «Newcomers» έχει άρωμα Αμοργού, χρώμα Μικρών Κυκλάδων και αλμύρα Αιγαίου με το ντοκιμαντέρ «Express Scopelitis» σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Μηλού ενώ την μουσική έχει γράψει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο κουζινάκι του «Express Σκοπελίτη» ακούς τις πιο ωραίες ιστορίες…

Ο Σκοπελίτης είναι ένα ξεχωριστό καράβι. Έχει πρόσωπο και χαρακτήρα. Μια ολοζώντανη προσωπικότητα. Ταξιδεύοντας μαζί του, μπαίνουμε μέσα στη θαλασσινή ζωή των Μικρών Κυκλάδων. Βλέπουμε πώς ζούνε οι ναύτες στο καράβι και οι κάτοικοι στα νησιά της άγονης γραμμής. Η θάλασσα δίνει χώρο στο χωράφι, ο χορός των κυμάτων οδηγεί στην έκσταση του πανηγυριού, ένα ερωτικό τραγούδι φέρνει την τρικυμία. Η μουσική είναι μια σύνθεση από τους ήχους του ίδιου του πλοίου και της φύσης αυτού του μοναδικού νησιωτικού συμπλέγματος.

Δείτε το trailer:

(Visited 199 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*