ΠΝΟ: 48ωρη απεργία με την κατάθεση του ασφαλιστικού

admin
18/04/2016 11:33
 
 
 

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, με προοπτική κλιμάκωσης, όταν κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισε στη συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και μη ένταξης του ΝΑΤ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Η ανακοίνωση της Π.Ν.Ο 

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, επιχείρησαν να ακυρώσουν την απόφαση της ομοσπονδίας για 48ωρη απεργία με την κατάθεση του ν/σ στην ολομέλεια της βουλής.

Με την παρέμβαση τους οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν την ανάγκη κλιμάκωσης της δράσης μας, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στην καλλιέργεια κλίματος «κοινωνικού αυτοματισμού». Η κυβέρνηση μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της και την γενική αποδοκιμασία και κατακραυγή, δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται και το θρησκευτικό συναίσθημα. Υπογραμμίσαμε τον φόβο της κυβέρνησης και τις δυνατότητες του οργανωμένου αποφασισμένου εργατικού κινήματος.

Με επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε με οργάνωση και αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε, ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, φορολογικό, προετοιμάζουμε την 48ωρη απεργία με την κατάθεση του ν/σ στη Βουλή. Να βρουν μπροστά τους εργατική – λαϊκή αντίσταση όποτε και αν το φέρουν.

Αυτή η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων προκαλεί τις κρίσεις, την φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τους πολέμους, δεν διστάζουν να αιματοκυλούν λαούς, να τους οδηγούν στην προσφυγιά, στην μετανάστευση.

Καταγγέλλουμε την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που επιδιώκει την υπονόμευση της εργατικής πρωτομαγιάς, η εργατική τάξη κατέκτησε με το αίμα και τους αγώνες της τα δικαιώματα της και 130 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, μας ζητάνε να ζήσουμε ως δούλοι τον 21ο αιώνα.

Τιμάμε την 1η Μάη την μέρα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, επιθεωρώντας τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους, σχεδιάζουμε οργανωμένα, πιο αποφασιστικά τους αγώνες μας στο δρόμο της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.

 

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*